Vydarenú generálku Tatranu Prešov zatienilo dvojnásobné zranenie krídelníka Hozmana

Josef Hozman (vpravo) v drese Tatranu Prešov.
Josef Hozman (vpravo) v drese Tatranu Prešov. (Autor: TASR)
Ján Leško|28. aug 2024 o 16:00

Josef Hozman vynechá prvé dva zápasy Niké handball extraligy.

PREŠOV. Namiesto štartu na Valašskom pohári 2024 v Zubří, na ktorom účasť na poslednú chvíľu odriekli rakúsky Krems i poľský Glogow, pre slovenského hádzanárskeho šampióna boli napokon generálkou na blížiaci sa štart Niké handball extraligy dva zápasy proti českému HC ROBE Zubří.

Pre Tatran Prešov to bola po hernej stránke celkom vydarená príprava. Žiaľ, i dosť smolná.

Pre zranenia nedohrali Josef Hozman a Jakub Kravčák. Do Zubří ale necestovali zranené spojky Lukáš Urban, Daniel Polanský, Dávid Turek a pivot Maroš Varga.

Najskúsenejší zo spomenutých hráčov Lukáš Urban by mal byť v prvom extraligovom kole v piatok tridsiateho augusta v Modre už znovu k dispozícii novému trénerovi Tatranu Prešov Čiernohorcovi Ratkovi Djurkovičovi.

Určite mu ale bude chýbať po pomerne vážnom zranení v Zubří pravý krídelník Josef Hozman.

Bývalý hráč Prešova vyradil z hry Hozmana

Pre Josefa Hozmana boli ostatné dva zápasy v rodnej kraji proti Zubří ozaj smolné.

V prvom ho z hry „vyradil“ český reprezentant, deväť sezón hráč prešovského Tatranu Jakub Hrstka.

„Šlo vskutku o smoliarsky okamih. Pri náskoku z bránkoviska ma brániaci „Kuba“ zasiahol síce neúmyselne, no dosť tvrdo do oblasti rebier. Vyrazilo mi dych, prudká bolesť nedovoľovala pokračovať v hre. Neskôr sme si vyjasnili a vlastne nič nevyčítali.“

Najprv narazené rebrá, potom vážne zranené koleno

Druhý zápas, ktorý Tatran vyhral po predošlej najtesnejšej prehre o gól, rozdielom štyroch, pre Hozmana skočil skôr než sa rozbehol.

„Prebiehala prvá minúta, založili sme prvý útok a prvý raz som napriahol k zakončeniu rýchlej akcie. Žiaľ, jeden z protihráčov ma zasiahol tak nešťastne, že po kotrmelci som padol na palubovku.

Pád si odnieslo moje ľavé koleno. Poriadne opuchlo a po dvoch ďalších dňoch v Prešove mi klubový lekár Peter Klein vytiahol z neho štrnásť mililitrov krvi.

Následne som absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Tá až detailne ukáže aký je rozsah zranenia. Už teraz je ale takmer isté, že na zápas v Modre, ani potom o týždeň doma proti Novým Zámkom nenastúpim.“

Extraligový štart v Modre ani doma proti Novým Zámkom nestihne

„Pepu“ Hozmana fakt, že vstup do nového súťažného ročníka nestihne, veľmi mrzí. Aj preto, ako tvrdí, že v Tatran má dobre vyskladaný tím vedený skúseným trénerom.

„Ambície Tatranu Prešov sú na sezónu 2024/2025 jasné. Obhájiť majstrov titul a znovu získať pohárovú trofej. V Európskej lige sa pokúsiť o postup zo skupiny. Podľa mňa slovenská extraliga bude mať vyššiu úroveň.

Napríklad Bojnice získali kvalitné posily M. Briatku, Smetánku a Žilinčíka. Do Košíc sa zase vrátili skúsení hráči, bývalí reprezentanti T. Paul a T. Urban. Považská Bystrica tradične bude patriť k popredným mužstvám.

Tatran podľa mňa dobre vystužil káder. A hlavne získal veľmi dobrého trénera. Bývalého výborného hádzanára, hráča popredných európskych klubov, reprezentanta bývalej Juhoslávie i Čiernej Hory, pri reprezentácii ktorej tiež pôsobil.

Ak sa stopercentne uzdravia hráči momentálne ešte nie celkom zdravotne v poriadku, Tatran Prešov by mal byť v nasledujúcej sezóne silnejší.“                                    

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Vydarenú generálku Tatranu Prešov zatienilo dvojnásobné zranenie krídelníka Hozmana