Tatran odohral za 24 hodín až tri zápasy, prvenstvo mu ušlo o gól. Klub chce posilniť dva posty

Hádzanári Tatrana Prešov po turnaji ISMM Cup 2024.
Hádzanári Tatrana Prešov po turnaji ISMM Cup 2024. (Autor: Facebook Handball Team Tatran Prešov)
Ján Leško|19. aug 2024 o 17:30

Príprava Tatrana Prešov je pod novým trénerom náročnejšia, ale aj efektívnejšia.

PREŠOV. Jediný gól rozhodol, že slovenský hádzanársky šampión Tatran Prešov obsadil na kvalitne obsadenom medzinárodnom turnaji ISMM Cup v českých Kopřivniciach konečné druhé miesto.

Prešov vyhral polčas o päť, ale nestačilo to

Tatran v príprave na novú sezónu vyhral doma i vonku nad maďarským Egerom, doma zdolal českú Karvinú i susedné Košice.

Na ISMM Cupe vyhral prvý zápas nad popredným poľským celkom Chrobry Glogow. Výborne mal rozohraný aj druhý turnajový duel s maďarským Gyongyosom.

Polčas vyhral o päť gólov, prehru o jediný ale neodvrátil. V záverečnom stretnutí proti domácemu KH ISMM Kopřivnice zvíťazil vysoko 37:21 (21:11).

Organizátori podujatia vyhlásili za najlepšieho brankára Igora Čuprynu z Tatrana.

Za 24 hodín odohrali tri turnajové zápasy

„Je mi ľúto, že jeden zlý polčas nás obral o prvenstvo na turnaji v Kopřivnici. V priebehu 24 hodín sme ale odohrali tri turnajové zápasy. Bola to dobrá skúška, ako pracovať ďalej do štartu sezóny.

Potrebujeme ale ešte kvalitných hráčov ako napríklad Lukáš Urban, ktorý nám v Česku chýbal. Brazílsky pivot Lucas Araxá nemohol zase hrať naplno zo zdravotných dôvodov a mladá ľavoruká spojka Daniel Polanský pre nedoliečené zranenie s výpravou nebol.

Ďalší turnaj Valašský pohár 2024 nás čaká 23. a 24. augusta v českom Zubří. Dúfam, že už aj s Lukym Urbanom sa nám podarí priviesť do Prešova najcennejšiu trofej,“ mienil čiernohorský tréner Tatrana Ratko Djurkovič.

V hľadáčiku majú pivota i pravú spojku

Na margo zatiaľ prvého turnaja v Česku sme sa bavili aj s majiteľom Tatrana Miloslavom Chmeliarom. Jednou z tém bola i otázka, ktorú nadhodil tréner Ratko Djurkovič o potrebe doplniť káder klubu o ďalších kvalitných hráčov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran odohral za 24 hodín až tri zápasy, prvenstvo mu ušlo o gól. Klub chce posilniť dva posty