Tatran má za sebou úspešnú prípravu, prehral najviac o gól. Tréner chce ešte jednu posilu

Momentka z prípravného zápasu HC Robe Zubří - Tatran prešov.
Momentka z prípravného zápasu HC Robe Zubří - Tatran prešov. (Autor: HC Robe Zubří)
Ján Leško|25. aug 2024 o 07:00

Tatran Prešov odštartuje novú sezónu v piatok 30. augusta extraligovým stretnutím v Modre.

ZUBŘÍ/PREŠOV. Rakúsky Krems a poľský Glogow účasť na Valašskom pohári 2024 v českom Zubří napokon odvolali.

Tatran Prešov štart síce potvrdil, avšak namiesto turnajových duelov odohral dva prípravné duely proti domácemu HC ROBE Zubří.

Náhradný program však nesklamal. Súperi za dva dni (štvrtok a piatok) odohrali dve kvalitné stretnutia. Obe s rozdielnymi konečnými rezultátmi.

Prvý zápas pred početnou diváckou kulisou vyhralo o gól domáce Zubří. V druhom rozdielom štyroch gólov uspeli hosťujúci Prešovčania.

Z deviatich zápasov prehrali len dva

Tatranu chýbali v Česku viacerí hráči - skúsený Lukáš Urban i mladíci Daniel Polanský a Maroš Varga. Pavel Hernandez hral cez bolesť zuba so sebazaprením.

Nuž a Josef Hozman po nešťastnom strete s bývalým dlhoročným hráčom Prešova, českým reprezentantom Jakubom Hrstkom, nedohral druhý zápas.

Napriek tomu čiernohorský tréner Tatranu Prešov Ratko Djurkovič zápasy v Zubří hodnotil kladne.

„Zápasmi v Česku sme ukončili ďalšiu fázu prípravy na novú sezónu, ktorú odštartujeme v piatok 30. augusta extraligovým stretnutím v Modre. Počas tejto etapy sme odohrali deväť prípravných stretnutí.

Sedem z nich sme vyhrali, dva na turnaji v Kopřivnici s maďarským Gyogyosom a v opäť v Česku so Zubří, prehrali najtesnejším gólový rozdielom. Aj z prehier sa dá poučiť, preto z nich žiadnu vedu nerobím. Samozrejme, i z tej druhej si doma urobíme určité závery.“

Tréner vyzdvihol profesionálny prístup hráčov

Tréner Djurkovič vyzdvihol profesionálny prístup svojich zverencov v každej z jednotlivých fáz prípravného obdobia.

„Všetci si svoju prácu robili poctivo. Nemusel som ani často zvyšovať hlas. V každej z činnosti, či fyzickej mimo ihriska, alebo v herných činnostiach na tréningoch i v zápasoch šli na maximum.

To si cením najviac. A verím, že to všetko už čoskoro prenesú do súťažných stretnutí. Nemožno neopomenúť ani fakt, že mužstvo malo klubom vytvorené na prípravu skvelé podmienky.“

Chýba ľavoruká pravá spojka

Samotné prípravné zápasy však poukázali i na niektoré medzery v aktuálnej skladbe tímu. „Iste, nejaké predsa len sú,“ netajil Djurkovič.

„Ak chceme byť úspešní nielen v slovenskej extralige či pohári, ale aj niečo uhrať v Európskej lige, musíme získať kvalitnú ľavorukú pravú spojku. Jednu už máme vo výhľade a ak podarí si ju upísať, naša hra určite získa na kvalite i efektivite.

Samozrejme, rátame i s čo najskorším uzdravením zranených spojok. Najmä Lukáš Urban nám v ostatných piatich prípravných stretnutiach citeľne chýbal. Dovolím si tvrdiť, že vystužením postu pravej spojky a návratom aktuálnych rekonvalescentov, bude Tatran ešte silnejší.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran má za sebou úspešnú prípravu, prehral najviac o gól. Tréner chce ešte jednu posilu