Tatran v poslednej minúte ešte prehrával. Také hrúbky si nemôžeme dovoliť, vravel hrdina

Radosť hráčov Tatrana Prešov.
Radosť hráčov Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
Ján Leško|18. máj 2023 o 18:40

Brankár Čupryna dal na radu skúseného trénera a v rozstrele vychytal až troch súperov.

PREŠOV. Finálová séria Niké handball extraligy medzi obhajcom titulu Tatranom Prešov a MŠK Považská Bystrica, hraná na tri výhry, vyvrcholí napokon až v piatom stretnutí.

V štvrtom dueli v prešovskej Tatran handball aréne Považania prvý mečbal nevyužili.

Prvý mečbal Považania nevyužili

O osude mimoriadne dramatického zápasu sa rozhodlo až v sedemmetrovom rozstrele. V riadnom hracom čase sa skončil súboj nerozhodne 24:24 (15:11).

Úspešnejší v streľbe sedemmetrových hodoch boli Prešovčania, ktorí premenili tri z piatich pokusov, kým hráči Považskej Bystrice dva.

Konečným rezultátom 27:26 si tak domáci Tatran vynútil rozhodujúci piaty zápas. Ten sa uskutoční v sobotu 20. mája od 18. hodiny v športovej hale v Považskej Bystrici.

Tatran Prešov v THA prvý domáci zápas série vyhral presvedčivo o dvanásť gólov (30:22). Dva duely na Považí prehral najtesnejším rozdielom o jediný gól (30:29 a 29:28).

Naostatok Považskej Bystrici na jej pôde prehral po tom ako tam viedol aj o päť gólov, až spackaným záverom v posledných štyroch minútach. Aj preto jeho priaznivci očakávali v druhom domácom finálovom vystúpení výhru.

Radosť hráčov Tatrana Prešov.
Radosť hráčov Tatrana Prešov. (Autor: TASR)

Domáce hrúbky hostia vytrestali v poslednej minúte

Obhajca titulu sa však znovu ťažko pochopiteľnými hernými hrúbkami postaral a výnimočne dramatický záver stretnutia. Považská Bystrica hrala znovu dobre, pre ňu typicky rýchlo s enormným nasadením každého jednotlivca.

Trpezlivosť snaživých hostí priniesla na ihrisku svoje ovocie tesne pred koncom, keď trestali domáce hrúbky gólmi. Zisk majstrovskej trofeje mali na dosah po tom, keď po Ďurišovom góle v poslednej minúte viedli hostia 24:23.

Lenže tesne pred záverečným klaksónom krídelník Tatranu Lopez vyrovnal a nasledoval sedmičkový rozstrel.

Čupryna vychytal trojicu Považanov

Ten úspešne načal hosťujúci Vallo 0:1. Následne Rábek nedal, rovnako neúspešný bol hosťujúci Briatka. Lopez potom vyrovnal na 1:1 a Žilinčík nedal.

Na 2:1 zvýšil Prešovčan Fenár a na 2:2 vyrovnal Sloboda. Ivanovič upravil na 3:2 a zo sedmičky neuspel jeden z najlepších hráčov Považanov Ďuriš.

O víťazovi finálovej série NHE sa tak rozhodne v piatom stretnutí v Považskej Bystrici.

V rozstrele dal na radu Maroša Kolpaka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran v poslednej minúte ešte prehrával. Také hrúbky si nemôžeme dovoliť, vravel hrdina