Prešov v Lige majstrov? Zväz obdržal od európskej federácie zaujímavú ponuku

Hádzanári Prešova sa tešia po zisku 18. titulu po rozhodujúcom piatom finálovom zápase play-off Niké Handball Extraligy mužov.
Fotogaléria (22)
Hádzanári Prešova sa tešia po zisku 18. titulu po rozhodujúcom piatom finálovom zápase play-off Niké Handball Extraligy mužov. (Autor: TASR)
Ján Leško|3. jún 2024 o 10:11

Generálny manažér klubu hovoril aj o príchodoch a odchodoch.

PREŠOV. Tatran Prešov po ročnej pauze vrátil do šarišskej metropoly majstrovský titul. Tie predošlé získané primáty však určite sprevádzali bujarejšie oslavy.

Rozhodne to platí pre majiteľa klubu Miloslava Chmeliara a jemu blízkych spolupracovníkov a priateľov.

Sezónu 2023/2024 možno hodnotiť pozitívne predovšetkým z hľadiska dosiahnutých výsledkov.

Zisk Slovenského pohára, účasť vo štvrťfinále Európskeho pohára EHF a získanie osemnásteho slovenského majstrovského titulu.

Hrať budú tam, kam dostanú miestenku

„Samozrejme, sme radi, že po roku máme titul majstra Slovenska späť, hoci po dosť strastiplnej finálovej ceste.“ konštatoval generálna manažér Tatranu Prešov Marián Magdoško.

Fotogaléria zo zápasu Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica v 5. finále Niké Handball Extraligy

„Z titulu sa tešíme i preto, lebo ten náš klub oprávňuje štartovať v nasledujúcej sezóne v niektorej zo súťaží riedenými Európskou hádzanárskou federáciou.

Podľa toho kam dostane slovenská hádzaná miestenku od EHF. Prvé rozhovory na túto tému s majiteľom klubu M. Chmeliarom na túto tému nasvedčujú, že niektorú z možností využijeme.“

Povráva sa, že slovenský majster by dokonca mohol štartovať aj v skupinovej fáze najprestížnejšej európskej súťaži hádzanárov, v Lige majstrov.

„Bol som informovaný, že Slovenský zväz hádzanej obdržal od EHF veľmi zaujímavý materiál, ktorý hovorí o určitej inovácii Ligy majstrov.

Podľa toho slovenský majster by ozaj takúto šancu mohol dostať. Pochopiteľne, túto informáciu ešte preverujeme. Zatiaľ stopercentne overená nie je.

Momentálne pracujeme v klube na príprave nasledujúcej sezóny. Pravdou je, že oslavy titulu v tej predošlej boli triezve.

Hráči začiatkom tohto týždňa odídu na dovolenky a prípravu na nový hádzanársky ročník odštartujeme začiatkom júla.“

Kvarteto na odchode i štyria novici

V kádri prešovského Tatranu dôjde viacerým zmenám. O nich generálny manažér klubu prezradil.

„Už skôr sme avizovali, že po sezóne určite odídu z kádra A tímu štyria hráči. Brankár Mario Cvitkovič po vzájomnej dohode a ktorému i touto cestou ďakujeme za skvelo odvedenú robotu v našom klube.

Pivotovi Vjačeslavovi Kasatkinovi skončila v Tatrane profesionálna zmluva a na novej sme sa nedohodli. To isté platí v prípade spojok Marka Davidoviča Daniila Chajana. Na ich posty prídu hráči, ktorých sme si vyhliadli a mená

ktorých prezradíme po definitívnom podpise profesionálnych zmlúv. Z Dávidom Turekom z nášho staršieho dorastu sme zmluvu už podpísali,“ uviedol M. Magdoško na margo zmien chystaných v Tatrane Prešov na nasledujúcu hádzanársku sezónu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešov v Lige majstrov? Zväz obdržal od európskej federácie zaujímavú ponuku