Prešov v extralige nadeľuje, zároveň však poškuľuje i po debute v Európskom pohári

Hráč Tatrana Prešov Lukáš Urban.
Hráč Tatrana Prešov Lukáš Urban. (Autor: Tatran Prešov)
Ján Leško|9. okt 2023 o 12:00

Tatran zatiaľ nepozná premožiteľa.

PREŠOV. Sedemnásťnásobný slovenský hádzanársky šampión a aktuálny vicemajster Tatran Prešov to v Niké handball extralige súperom poriadne nadeľuje. 

Prešovčania v doterajších piatich stretnutiach ani raz neprehrali. Zato Bojniciam, Martinu, Modre i naostatok Novým Zámkom nastrieľali viac ako štyridsať gólov. Akurát na pôde úradujúceho majstra vyhrali „len“ o jediný gól.

Štyri zápasy išli cez 40-gólovú hranicu

Iste, je to pekná bilancia. Tatran má však rozhodne hráčsky potenciál na to, aby v slovenskej extralige pokračoval v nasadenom kurze aj v nasledujúcich zápasoch,“ mienil po výhre nad Novými Zámkami 43:23 asistent kapitána Tatrana Prešov a slovenský reprezentant Lukáš Urban.

„Myslím, že za doterajšími výsledkami je aj fakt, že mužstvo už nemá taký nabitý zápasový program ako v predošlých sezónach. A keďže v piatom kole sme mali voľný žreb, tak na prípravu proti Novozámočanom sme mali dva týždne.

Pravda, zápasový deficit v úvode bolo na našom výkone trochu cítiť, no postupne sme to rozbalili a zvíťazili o dvadsať gólov. Patrí sa pritom podotknúť, že do hry zasiahli všetci nominovaní, vrátane viacerých hráčov ešte v dorasteneckom veku.“

Menej zápasov, menej cestovania, menej maródov

Lukáš Urban patrí v tíme k najskúsenejším hráčom. Za osem sezón odohral v prešovských farbách množstvo zápasov aj v tých najprestížnejších európskych súťažiach, v Lige majstrov, Európskej lige, nadnárodnej SEHA Gazprom lige, či proti súperom v českej najvyššej súťaži.

V aktuálnej sezóne Tatran Prešov hráva v Niké handball extralige a chystá sa účinkovanie v Slovenskom pohári i na blížiaci sa štart v Európskom pohári, v ktorom mu de súperom český HK FCC Město Lovosice.

„Pravdou je, že v tejto sezóne máme podstatne viac priestoru na trénovanie. Zápasov i cestovania je výrazne menej. Zatiaľ sa to odráža na našich extraligových výkonoch a našťastie, vážnejšie zranenia sa nám vyhýbajú. Čo o predošlých sezónach povedať nemožno.

Nuž a okrem tých výhier a viac ako strelených štyridsiatich gólov v štyroch zápasoch, víťazne sme zvládli aj ťažký zápas v druhom kole v Považskej Bystrici.“                       

V októbri zápasov pribudne 

V nasledujúcich októbrových dňoch súťažných stretnutí Tatranu Prešov pribudne. Už v stredu jedenásteho zápas NHE v Hlohovci, o tri dni na to prvý súboj v Európskom pohári v Lovosiciach, osemnásteho domáci duel proti ŠKP Bratislava, dvadsiateho prvého domáca odveta s Lovosicami a dvadsiateho ôsmeho extraliga v Topoľčanoch.

„Je pochopiteľné, že naša príprava aj cez extraligový program smeruje k premiérovému stretnutiu v Európskom pohári na pôde českých Lovosíc. Niektoré herné veci sme si vyskúšali v predošlých extraligových dueloch.

Niečo budeme pilovať na tréningoch doma a voľačo by sme radi vyskúšať v Hlohovci. Tých zápasov je síce o čosi viac, ale rozhodne nie veľa. Cyklus streda sobota je v európskych súťažiach bežný.“

Českým Lovosiciam majú čo oplácať

Lovosice v predošlej sezóne v rámci českej extraligy Prešov dvakrát, doma i vonku, zdolali.

„To je síce tiež fakt, lenže zdá sa, že v tomto ročníku už takou kvalitou ako v minulom už tento súper neoplýva. Výsledkami príliš nepresviedčajú, viacerí hráči im údajne chýbajú.

To ale vôbec neznamená, že súboje o postup do ďalšie kola, keďže v Európskom pohári funguje k.o. systém, budú ľahké. Myslím, že to bude práve naopak. Našim jednoznačným cieľom je ale na európskej scéne predošlé prehry v českej lige Lovosiciam oplatiť.“

Tabuľka Niké handball extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešov v extralige nadeľuje, zároveň však poškuľuje i po debute v Európskom pohári