Slovenky preveria Slovinky, majú tímu pomôcť v príprave na kvalifikáciu

Tréner Slovenska Jorge Dueňas.
Tréner Slovenska Jorge Dueňas. (Autor: TASR)
SITA|2. mar 2023 o 14:29

V tíme chýba viacero hráčok pre zdravotné problémy.

BRATISLAVA. Slovenské reprezentantky v hádzanej ako súčasť prípravy na aprílové súboje proti Chorvátkam v play-off kvalifikácie o postup na tohtoročné majstrovstvá sveta v Dánsku, Nórsku a Švédsku absolvujú v závere aktuálneho týždňa dva zápasy proti Slovinkám.

Prvý je na programe v piatok 3. marca o 18.00 h v Šali a druhý na rovnakom mieste v sobotu 4. marca o 16.00 h. Hlavný kouč Jorge Dueňas musel nahradiť až poltucet hráčok z pôvodnej 18-člennej nominácie.

Reprezentačnú akciu nemohli absolvovať brankárka Viktória Oguntoyová, pivotka Kristína Pastorková, krídelníčky Bibiana Štefaniková, Réka Bíziková, Katarína Pócsíková ani a spojka Erika Rajnohová.

Ich miesto zaujali brankárka Bella Oláhová, pivotka Viktória Györiová, krídelníčky Monika Pénzesová, Lenka Ratvajská a spojky Petra Škoricová s Dianou Máriou Vargovou.

V apríli čaká reprezentáciu kvalifikácia

"Vieme, že v tejto časti sezóny je bežný jav, že hráčky trápia zdravotné problémy. V kluboch majú náročný program, hrajú veľa zápasov v rôznych súťažiach. Ich zranenia však zároveň dávajú šancu ďalším adeptkám na reprezentačný dres.

Snažili sme sa to vyriešiť čo najlepšie a pozvali sme šesticu, ktorá sa bude môcť ukázať a presvedčiť," cituje kouča Dueňasa oficiálny web Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

Španielsky kormidelník chce adeptky na najcennejší dres vyskúšať v spomenutých dueloch proti súperkám zo Slovinska. "Máme pred sebou jasné ciele.

Chceme tento týždeň využiť na čo najlepšiu prípravu na aprílovú kvalifikáciu proti Chorvátsku. Pomôcť k tomu nám majú prípravné duely so Slovinkami. Teraz máme čas trénovať s celým kádrom, čo chceme naplno využiť," poznamenal.

Slovinky maju podobný štýl ako Chorvátky

Krídelníčka Martina Popovcová sa na akcii národného tímu cíti dobre. "Nálada je super. Verím, že nám to vydrží až do konca reprezentačnej akcie.

Súboje so Slovinkami nám určite môžu pomôcť pred kvalifikáciou, lebo ony tiež hrajú balkánskym štýlom ako náš kvalifikačný protivník," uviedla opora michalovskej Iuventy pre slovakhandball.sk.

Pivotka Nikoleta Trúnková sa do reprezentácie vrátil po zranení. "V októbri som si natiahla bočné väzy v kolene, dva mesiace som rehabilitovala a chodila k lekárom. Postupne sa vraciam do zápasového zaťaženia a vyzerá to už dobre.

Zišli sme sa v oklieštenej zostave, ale verím, že nás podporia aj ostatné dievčatá, ktoré nemohli prísť. So Slovinkami, ktoré majú v kádri aj hviezdy, to bude zaujímavý a dosť tvrdý zápas, ale my s tým nebudeme mať problém.

Myslím si, že to bude dobrá príprava na Chorvátky aj vzhľadom na podobné štýly. Aj my si budeme môcť niečo vyskúšať, čo bude od nás tréner vyžadovať. Bude to určite prospešná previerka," poznamenala legionárka z maďarskej Kisvárdy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenky preveria Slovinky, majú tímu pomôcť v príprave na kvalifikáciu