Dueňasovi bude chýbať dôležitá hráčka, Lotyšky sú veľká neznáma

Nikoleta Trúnková (vpravo) v drese Slovenska.
Nikoleta Trúnková (vpravo) v drese Slovenska. (Autor: TASR)
SITA|2. nov 2022 o 13:40

Slovenky vstúpia do kvalifikácie MS 2023 proti Lotyškám.

BRATISLAVA. Slovenské hádzanárky odštartujú v stredu prvú fázu kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta v Dánsku, Nórsku a Švédsku.

V Mestskej športovej hale v Šali privítajú Lotyšky (19.00 h). Tréner Jorge Dueňas sa v úvodnom zápase musí zaobísť bez zranenej pivotky Nikolety Trúnkovej.

"Je to pre nás dôležitá hráčka. Nechceme z jej absencie robiť vedu, potrebujeme zabrať ako tím. Hráčky, ktoré dostanú šancu, ju musia nahradiť," povedal španielsky kouč pre oficiálny web Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

Slovenky v príprave na začiatok kvalifikácie dvakrát podľahli výberu Čiernej Hory (20:37 a 24:33), súperky z Lotyšska veľmi nepoznajú.

"Lotyšky sme videli v ich predošlých dueloch, ale teraz majú v kádri iné hráčky. Až na pár skúsenejších je to veľmi mladý tím. My sa zameriame na náš výkon.

Potrebujeme hrať koncentrovane celých 60 minút, aby sme si utvorili dobrý náskok pred odvetou," skonštatoval Dueňas pred stredajším duelom. Odvetný súboj je na programe v nedeľu v meste Valmiera (14.10 h).

VIDEO: Rozhovor s pravou spojkou reprezentácie Barborou Lancz

"Máme záznamy z ich dvoch posledných stretnutí, ale v nominácii z nich majú len tri hráčky. Ostatné nemajú na konte štarty za národný tím, takže sa dá povedať, že sa proti nám predstaví nové a mladé družstvo.

Nikoho nechceme podceniť. My sa však musíme sústrediť predovšetkým na vlastný výkon s kvalitnou obranou, bez zbytočných technických chýb a s koncentráciou počas celého súboja.

Samozrejme, hráme doma, a preto chceme odísť do Lotyšska s čo najväčším náskokom v náš prospech. Neberieme to ako povinnú jazdu. Musíme si uvedomiť, kde sa nachádzame. Budem však rád, keď ukážeme, že patríme vyššie," uviedol asistent trénera Peter Pčola.

"Začíname doma, chceli by sme vyhrať čo najvyšším rozdielom. Dáme do toho sto percent, aby sa nám to podarilo," povedala Barbora Lancz, ktorá v dvoch minulotýždňových prípravných dueloch v Podgorici nastrieľala 18 gólov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Dueňasovi bude chýbať dôležitá hráčka, Lotyšky sú veľká neznáma