Titul sa vrátil do Prešova. Bolo to tvrdé, chvíľami aj vypäté, vraví brankár súpera

Na snímke je brankár Považskej Bystrice Ladislav Kovačin.
Fotogaléria (22)
Na snímke je brankár Považskej Bystrice Ladislav Kovačin. (Autor: TASR)
Ján Leško|2. jún 2024 o 11:35

Prešov v hádzanárskom finále zdolal Považskú Bystricu.

PREŠOV. Tatran Prešov zavŕšil hádzanársku sezónu 2023/2024 ziskom osemnásteho majstrovského titulu v novodobej ére Slovenska.

Vo finálovej sérii play-off Niké handball extraligy hranej na tri výhry zdolal svojho súpera MŠK Považská Bystrica 3:2 na zápasy. V rozhodujúcom piatom súboji série v Tatran handball arene zvíťazil 22:16 (13:6).

Sezónu hodnotia pozitívne

Najlepší slovenský hádzanársky klub s najlepšími podmienkami na svoju činnosť v republike môže hodnotiť skončenú sezónu čo do výsledkov pozitívne.

Tatran Prešov získal Slovenský pohár, v Európskom pohári EHF to dotiahol do štvrťfinále. Základnou časťou Niké handball extraligy prešiel víťazným krokom, rovnako dokráčal aj do finále. Až v ňom utrpel dve prehry.

Obe na ihrisku obhajcu majstrovského titulu MŠK Považská Bystrica.

Najmä tá druhá, rozdielom trinástich gólov, ktorou Považskobystričania vyrovnali sériu na 2:2, všetkých v klube i fanúšikov Tatranu poriadne škrela.

Prešov ako víťaz základnej časti mal v rozhodujúcom dueli výhodu domáceho prostredia. A tú aj využil. Po ročnej pauze sa hádzanárske oslavy presunuli z Považia do centra Šariša.

Fotogaléria zo zápasu Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica v 5. finále Niké Handball Extraligy

Kovačin verzus Hozman

Zaujímavými postavami na oboch stranách boli napríklad brankár Považskej Bystrice čarujúci svojimi výkonmi aj v ostatnej sérii Ladislav Kovačin a súčasný prešovský pravý krídelník Josef Hozman.

Takto zhruba pred rokom krátko po zisku titulu nám gólman Považanov síce pripustil, že bol jedným z výrazných strojcom vtedajšieho úspechu.

Kanonierom Tatranu však vtedy príliš nezalichotil, keď okrem iného na ich adresu uviedol, že to oni ho skôr triafali, či míňali jeho svätyňu.

„No čo karta sa po roku obrátila. Tentoraz to vyšlo Prešovčanom. Tatran vyhral základnú časť vskutku suverénne. My sme sa snažili vygradovať formu na finálový záver sezóny. Tatranu sme uštedrili dve prehry.

Všetky zápasy mali dramatický náboj, hľadiska hál vytvárali fantastickú kulisu. Bolo to tvrdé, chvíľami aj vypäté. Dobre, moje výkony boli pochválené, rovnako ale skvelo chytali ja prešovskí gólmani Cvitkovič s Čuprynom.

Čo sa týka toho triafania pred rokom, to som vyslovil trochu nadnesene. Tentoraz bol lepší Tatran, titul, ku ktorému mu gratulujem, má späť zaslúžene. Uvidíme, čo prinesie nasledujúca sezóna,“ povedal Kovačin.

Strelec sa ukázal aj ako efektný obranár

Český legionár Josef Hozman strieľal góly a výrazne nimi prispel k zisku titulu Považskej Bystrici. Po predošlej sezóne sa však vrátil do Prešova. V rozhodujúcom súboji prekonal Kovačina dvakrát.

V jednom prípade sa však blysol na ihrisku aj jedným úžasným zákrokom, keď efektne zachytil oblúkom hodenú prihrávku súpera do gólovej šance.

„Na pravom krídle sme sa striedali s Erikom Fenárom. Ak to celkom nešlo jednému, do hry šiel ten druhý. Všetko na osoh tímu.

Titul mám teda znovu s Prešovom, ktorého ako sa vraví, chleba teraz jem a mám z neho obrovskú radosť ako aj všetci ostatní spoluhráči.

Iste, chceli sme uhrať sériu na tri zápasy. Rozhodli sme až v piatom a to je najdôležitejšie. Zlaté medaile máme na hrudiach a po pozápasových ceremóniách ich pôjdeme niekam osláviť,“ uviedol po finálovom triumfe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Titul sa vrátil do Prešova. Bolo to tvrdé, chvíľami aj vypäté, vraví brankár súpera