Hádzanári to nevypustili a nedostali úplnú deku. Druhý polčas s Rusmi vyhrali

Na snímke s loptou Martin Slaninka (Slovensko), vpravo Dmitrij Kornev (Rusko).
Na snímke s loptou Martin Slaninka (Slovensko), vpravo Dmitrij Kornev (Rusko). (Autor: TASR)
TASR|18. jan 2022 o 09:56

Žernovič vyzdvihol partiu, Prokopa potešili diváci.

KOŠICE. Trpké pocity prevládali v hádzanároch Slovenska bezprostredne po ich záverečnom zápase na ME 2022 proti Rusku (27:36).

Po rozlúčkovej prehre o deväť gólov ďakovali divákom za neustále povzbudzovanie, brankár Marián Žernovič vyzdvihol aj vynikajúcu partiu.

Podľa ľavej spojky Jakuba Prokopa išlo Slovákom v druhom dejstve o vylepšenie si dojmu z prvého:

"Po prvom polčase už bolo viac-menej rozhodnuté. Akoby sme v ňom mali zviazané ruky. V kabíne sme si povedali, že sa pokúsime hrať tak, aby nám diváci zatlieskali a aby sme vyhrali aspoň druhý polčas.

Na konci nám diváci tlieskali, čím ocenili, že sme to nevypustili a nedostali úplnú deku."

Podľa onedlho 23-ročného Martina Potiska, ktorý hral ako stredná aj ľavá spojka, bolo pozitívne, že slovenský tím v druhom polčase využil prestriedanie v ruskom tíme a vyhral svoju záverečnú 30-minútovku na šampionáte:

"Mám trpký dojem z rozlúčky. V prvom polčase nám herné činnosti v obrane nefungovali tak, ako sme si povedali. V druhom bolo trochu vidieť nejaké emócie z našej strany, dobojovali sme ho so cťou a vyhrali o gól."

Tretí zápas domácich reprezentantov sledovalo priamo v košickej Steel aréne 1290 divákov.

"Ďakujeme im veľmi pekne. Dodalo nám to pocit, že sme tam naozaj nechali srdce a diváci to videli, hoci výsledok nebol najlepší. Potlesk divákov na konci bol úžasný.

Niektorí chlapci sa možno s reprezentáciou rozlúčia a bude mi ľúto, že si už v tejto zostave nezahráme.

Spomienky na tieto ME budú veľmi pekné, hoci stále nás bude trochu mátať ten prvý polčas s Rusmi," poznamenal brankár Žernovič.

Šampionát bude po zápasoch v základných skupinách pokračovať súbojmi II. fázy, v ktorej 12 postupujúcich tímov vytvorí dve šesťčlenné skupiny.

"Rád by som aj osobne išiel na nejaké zápasy v Budapešti, keďže tam pôsobím. Netrúfam si tipovať favoritov, doteraz som detailne nesledoval výkony tímov v iných skupinách, keďže som sa sústredil predovšetkým na naše zápasy," dodal Žernovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanári to nevypustili a nedostali úplnú deku. Druhý polčas s Rusmi vyhrali