Michalovce čaká v 2. kole Európskeho pohára súper zo Švajčiarska

Dorota Bačenková, hráčka Iuventy Michalovce
Dorota Bačenková, hráčka Iuventy Michalovce (Autor: TASR)
TASR|16. júl 2024 o 15:13

So žrebom sme spokojní, uviedol tréner.

VIEDEŇ. Hádzanárky Iuventy Michalovce nastúpia proti švajčiarskemu tímu HSC Kreuzlingen v 2. kole Európskeho pohára EHF.

Rozhodol o tom utorňajší žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie vo Viedni. Prvý duel je na programe počas prvého októbrového víkendu (5. alebo 6.) na palubovke švajčiarskeho družstva, odveta o týždeň na to v Michalovciach.

V 2. kole EP EHF sa predstaví aj HK Slovan Duslo Šaľa, ktorý nastúpi proti portugalskému družstvu Academia Andebol Sao Pedro du Sul.

Iuventa figurovala medzi nasadenými tímami a v úvode účinkovania v pohárovej Európe ju čaká štvrtý tím uplynulej sezóny švajčiarskej ligy.

Pre Kreuzlingen sa vlaňajšie pôsobenie v EP EHF skončilo v 2. kole, keď podľahol rakúskemu UHC Stockerau (27:24, 26:21).

"So žrebom sme spokojní. Kreuzlingen nie je ďaleko, takže nás nečaká až také náročné cestovanie. Mohli sme dostať aj družstvá zo severu Európy, z Azerbajdžanu či Turecka, takže z tohto pohľadu cítime spokojnosť.

Do úvahy pripadal aj španielsky tím Conservas Orbe Zendal BM Porrino, ktorý som si najmenej želal. Videl som ho totiž hrať v zápase proti Elche, s ktorým hral vyrovnaný zápas," uviedol tréner Peter Kostka pre klubovú stránku Iuventy.

Svojmu tímu, ktorý v ročníku 2023/2024 EP prehral až vo finále so španielskym Elche, verí.

"Naša výhoda bude, že v lete cestujeme na turnaj do Švajčiarska a budeme sa priamo konfrontovať s majstrovským tímom LC Brühl Handball St. Gallen. Táto konfrontácia nám určite poslúži," poznamenal Kostka.

Novinkou z tábora Iuventy je angažovanie Oľgy Pederijovej na pozíciu asistentky hlavného trénera po tom, čo v klube skončil Boris Aspridis. Bývalá pivotka obliekala michalovský dres v rokoch 2015 - 2017.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Michalovce čaká v 2. kole Európskeho pohára súper zo Švajčiarska