Michalovčanky postúpili do semifinále pohára EHF, hoci v odvete prehrali

Alena Dvorščáková v drese MŠK Iuventa Michalovce.
Alena Dvorščáková v drese MŠK Iuventa Michalovce.
TASR|18. feb 2023 o 20:02 (aktualizované 19. feb 2023 o 08:50)

Z úvodného zápasu si priviezli dvanásťgólový náskok.

Európsky pohár hádzanárok EHF

Jaroslaw - Iuventa Michalovce 29:25 (16:8)

Najviac gólov za Jaroslaw: Trawczynská 9/3, Dorszová 5.

Zostava a góly Iuventy: De Almeidová, Jablonská-Bobaľová - Dvorščáková 3, Polievková, Štefaniková 3, Dmytrenková, Popovcová 5, Kohučová 3, Borysevyčová, Wollingerová 3/1, Kompaniecová 4, Kolovská, Klučková, Krivokapičová 4/1

Rozhodovali: Maia a Nunes (obaja Portugalsko). 7 m hody: 3/3 – 2/2, vylúčené: 2:4

/prvý zápas 25:37, do semifinále postúpili Michalovce/

JAROSLAW. Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce postúpili do semifinále Európskeho pohára žien.

Zverenky trénera Petra Kostku síce v sobotňajšej odvete štvrťfinále prehrali na palubovke poľského Eurobud JKS Jaroslaw 25:29, ale spred týždňa mali z domáceho prvého zápasu dvanásťgólový náskok vďaka triumfu 37:25.


Hlas po zápase

Peter Kostka, tréner Michaloviec: "Kľúčové bolo vliať tímu do žíl novú energiu a vyvolať pozitívnu emóciu. Úvod stretnutia bol ako zo zlého sna. Vedeli sme, že Jaroslaw na nás vybehne, pôjde do maximálneho rizika a investuje všetku energiu do úvodných minút stretnutia. A zrazu svieti na tabuli skóre 1:9 a tribúny sú v takom tranze, že sa stávajú nie siedmym, ale ôsmym hráčom tímu.

Nám nefungoval systém v obrane, nesplnili sme taktický plán, zbytočne otvárali priestory, totálne absentoval pohyb dozadu po vystúpení na strelca, mali sme málo prerušení a kontaktu. Navyše chýbali aj zákroky v bráne, čím sme sa nedostali ani do protiútoku. Začala pracovať hlava, boli sme statickí v prípravnej fáze, nesprávne napádali útočné priestory.

V prestávke nemalo význam kričať a prenášať na dievčatá nervozitu. Vedeli sme, že keď budeme iným spôsobom riešiť útočný koncept domácich, tak to zvládneme a prídu zisky lôpt a najmä protiútoky, čo sa aj potvrdilo. Som šťastný, že máme vnútorne nesmierne silný tím, lebo cez polčas to smrdelo problémom, ale dvihli sme sa, upokojili, takticky zmenili pár riešení v obrane a nakoniec druhý polčas vyhrali."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Michalovčanky postúpili do semifinále pohára EHF, hoci v odvete prehrali