Hádzaná: Daniel Valo si na ME nezahrá

Daniel Valo
Daniel Valo (Autor: SITA)
SITA|12. jan 2008 o 18:26

BRATISLAVA 12. januára (SITA) - Tréner hádzanárov Slovenska Zoltán Heister sa na majstrovstvách Európy v Nórsku (17. - 27. 1. 2008) definitívne musí zaobísť bez Daniela Vala. Ľavorukého kanoniera z bundesligového ...

BRATISLAVA 12. januára (SITA) - Tréner hádzanárov Slovenska Zoltán Heister sa na majstrovstvách Európy v Nórsku (17. - 27. 1. 2008) definitívne musí zaobísť bez Daniela Vala. Ľavorukého kanoniera z bundesligového MT Melsungen trápilo zranenie krčnej chrbtice a o jeho osude v súvislosti so štartom na šampionáte malo rozhodnúť sobotňajšie vyšetrenie u neurológa v Bratislave.

"Žiaľ, zázrak sa nestal a Valo s nami v utorok nemôže odcestovať. Lekár v žiadnom prípade neodporučil, aby Dano v tomto zdravotnom stave hral," potvrdil nepriaznivú správu pre agentúru SITA tréner SR Zoltán Heister. Ešte stále však existuje teoretická nádej, že by najlepší hádzanár SR za rok 2007 posilnil svojich reprezentačných spoluhráčov počas ME, keďže po skončení základnej fázy je možné doplniť súpisku. "Teraz musí podstúpiť liečebnú kúru. Keby sa nám pošťastilo postúpiť zo skupiny a všetko prebiehalo optimálne, potom by mohol docestovať za nami. Čas liečenia závisí od toho, ako bude telo reagovať na liečbu. Musíme to rešpektovať," uviedol Heister, ktorý už v piatok avizoval meno náhradníka za Daniela Vala. Do konečnej 16-člennej nominácie sa namiesto neho dostal Gabriel Vadkerti zo Štartu Nové Zámky.

Slovákom budú na ME chýbať v súčasnosti dve kľúčové postavy národného tímu. Ešte pred D. Valom prišiel o štart na vrcholnom podujatí pre zlomeninu kosti v tvárovej časti medzi nosom a ľavým okom špílmacher bundesligového HSG Nordhorn Peter Kukučka.

"Jednoznačne sú to pre nás veľké straty. Taká je však realita, musíme sa s tým vyrovnať," skonštatoval kormidelník SR. Pozitívnou správou je, že svalové zranenie skúseného Michala Barana, ktorý z tohto dôvodu vynechal piatkové prípravné stretnutie so Slovinskom (30:33), sa neukázalo ako vážne a do odchodu na sever Európy bude všetko v poriadku.

V porovnaní s reprezentačným družstvom z ME 2006, kde Slovensko pri svojej premiére na vrcholnom podujatí obsadilo posledné 16. miesto, je v nominácii už len kvarteto (R. Štochl, Pramuk, M. Straňovský, Antl), ktorí si účasť na kontinentálnom šampionáte zopakujú.

Slovenskí hádzanári si postup na ME 2008 zabezpečili vyradením Ukrajiny v júnovej II. fáze kvalifikácie po výsledkoch 28:29 a 35:19. Na európskom šampionáte sa predstavia v základnej D-skupine, ktorá sa bude hrať v Trondheime a ich súpermi budú postupne Francúzsko (17. 1.), Island (19. 1.) a Švédsko (20. 1.).


Konečná 16-členná nominácia hádzanárov Slovenska na majstrovstvá Európy 2008 v Nórsku (17. - 27. 1. 2008):


brankári: Richard Štochl (Dunaferr SE Dunaújváros/Maď.), Martin Pramuk (Pfadi Winterthur Handball/Švajč.), Michal Shejbal (Frisch Auf! Göppingen/Nem.)

pivoti: Andrej Petro (US Ivry/Fr.), Peter Dudáš (Tatran Prešov)

krídla: Martin Straňovský (C.BM. Ademar Leon/Šp.), Radoslav Antl (ZMC Amicitia Zürich/Švajč.), Ján Faith (HC Baník OKD Karviná/ČR), Vlastimil Fuňak, Radoslav Kozlov (obaja Tatran Prešov)

spojky: František Šulc ml. (HSG Düsseldorf/Nem.), Michal Baran (SC Sélestat Handball/Fr.), Csaba Szücs ml. (HC Erlangen/Nem.), Marek Mikéci, Radovan Pekár (obaja Tatran Prešov), Gabriel Vadkerti (TJ Štart Nové Zámky)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzaná: Daniel Valo si na ME nezahrá