Greško už aj zmluvne na dva roky v Leverkusene

SITA|4. júl 2007 o 13:11

LEVERKUSEN 4. júla (SITA) - Slovenský futbalista Vratislav Greško v stredu po absolvovaní obligátnych zdravotných testov spečatil podpisom zmluvy svoj avizovaný návrat do nemeckého bundesligového klubu ...

LEVERKUSEN 4. júla (SITA) - Slovenský futbalista Vratislav Greško v stredu po absolvovaní obligátnych zdravotných testov spečatil podpisom zmluvy svoj avizovaný návrat do nemeckého bundesligového klubu Bayer 04 Leverkusen, kde by mal pôsobiť dva roky, čiže do 30. júna 2009. Čoskoro 30-ročný internacionál (nar. 24. júla 1977 v Tajove), predtým hráč 1. FC Norimberg, sa k "farmaceutom" vracia po takmer siedmich rokoch. "Tešíme sa na Vratislava Greška, ktorý presne zapadá do nášho konceptu. Hráme aj na medzinárodnej scéne, takže potrebujeme veľký a široký káder," povedal už minulý týždeň športový riaditeľ Leverkusenu Rudi Völler. Mužstvo z BayAreny (kapacita 22 500 divákov) neďaleko severnej periférie Kolína nad Rýnom skončilo v predchádzajúcej edícii I. bundesligy na 5. mieste, teda o jednu priečku pred Norimbergom, a bude účinkovať v 1. kole Pohári UEFA 2007/2008. Trénerom víťazov tejto prestížnej kontinentálnej súťaže z roku 1998 a finalistov Ligy majstrov 2002 je Michael Skibbe.

Tridsaťdvanásobný reprezentant SR Greško, ktorý medzičasom účinkoval v Interi Miláno, AC Parma, Blackburne Rovers a 1. FC Norimberg, už pôsobil v Bayeri od leta 1999 do októbra 2000 (odchod na San Siro za odstupné uvádzané v rozpätí 10 - 12 miliónov vtedajších nemeckých mariek). Ako je známe, defenzívny ľavák sa na sklonku sezóny 2006/2007 ako čerstvý držiteľ Nemeckého pohára rozišiel po necelom roku s Norimbergom, v ktorom ďalej hrajú jeho krajania Marek Mintál a Róbert Vittek. Odvtedy bol bez angažmánu rovnako ako vlani v lete.

Greško sa v minulom súťažnom ročníku predstavil v 15 bundesligových stretnutiach (rovnako ako počas svojej leverkusenskej éry), dvakrát nastúpil v DFB-Pokali a strelil jeden gól: 27. januára v 18. kole najvyššej dlhodobej súťaže do siete neskôr majstrovského VfB Stuttgart na 2:1 (1. FCN napokon vyhral 4:1).

Leverkusen, ktorý oficiálne začal s letnou prípravou práve v stredu o 10.00 h, 4. alebo 5. augusta odcestuje na duel 1. kola nového ročníka Nemeckého pohára do Hamburgu za druholigovým tímom FC St. Pauli. V bundeslige začne 11. alebo 12. augusta doma s Cottbusom. Prvý prípravný zápas odohrá v piatok 6. júla o 18.30 vo Wülfrathe proti miestnemu 1. FC zo zväzovej ligy. S Norimbergom, čo bude mať pre Greška zvláštny náboj, si zmeria sily v 7. kole bundesligy na jeho štadióne easyCredit 25. alebo 26. septembra.



aa;ko;mj

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Greško už aj zmluvne na dva roky v Leverkusene