Greenova rekordná hokejka predsa len v Sieni slávy

Mike Green
Mike Green (Autor: ap)
SITA|19. feb 2009 o 10:54

Hokejka obrancu Washington Capitals Mika Greena, s ktorou dokázal skórovať v ôsmich zápasoch za sebou, čo je nový historický rekord zadáka NHL, nakoniec skončí v Sieni slávy.

WASHINGTON. Hokejka obrancu Washington Capitals Mika Greena, s ktorou dokázal skórovať v ôsmich zápasoch za sebou, čo je nový historický rekord zadáka NHL, nakoniec predsa len skončí vo vitríne Siene slávy v Toronte.

Dvadsaťtriročný rodák z Calgary nebol ochotný rozlúčiť sa s čierno-modrou hokejkou Easton Stealth oblepenou bielou páskou, ktorá je tou najlepšou, s akou kedy hrával. Zaznamenal s ňou všetkých 10 gólov počas rekordnej 8-zápasovej série vrátane sobotného zápasu proti Tampe, v ktorom ustanovil gólovou strelou v druhej tretine nový rekord. S 22 gólmi najlepšiemu strelcovi spomedzi obrancov v aktuálnej sezóne NHL zvyčajne vydrží jedna hokejka 5 až 6 zápasov, kým sa zlomí. Rekordná má už za sebou 10 zápasov.

Na žiadosť Siene slávy o jej poskytnutie krátko po skončení sobotňajšieho duelu reagoval Kanaďan rozhodným "nie" a miesto nej ponúkal nejakú inú časť svojho výstroja, napríklad prilbu. V stredu však zmenil názor a po zápase s Montrealom vyhlásil: "Myslím si, že je správne dať rekordnú hokejku do Siene slávy. Lepšie jej bude tam ako v mojej garáži alebo niekde, kde sa stratí." Posledný duel si "zázračná" hokejka odslúžila v nedeľu proti Floride, keď sa rekordná séria Greena skončila. "Po takej dlhej dobe už môžete byť aj trochu poverčivý," pousmial sa nový rekordér NHL Mike Green.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Greenova rekordná hokejka predsa len v Sieni slávy