Grabner napodobnil Pálffyho, dal dva góly v jednom oslabení

Michael Grabner v zápase s Torontom žiaril.
Michael Grabner v zápase s Torontom žiaril. (Autor: SITA/AP)
TASR|28. feb 2014 o 08:31

Rakúšan Michael Grabner v priebehu 48 sekúnd strelil Torontu dva góly v jednom oslabení.

NEW YORK. V nočných zápasoch zámorskej NHL sa podaril málo vídaný kúsok Michaelovi Grabnerovi z New Yorku Islanders.

Rakúsky útočník strelil v prvej tretine dva góly v jednom oslabení a v priebehu 48 sekúnd otočil v zápase s Torontom z 0:1 na 2:1.

grabner1.gif

Pálffy v roku 1999

Rakúšan tak napodobnil bývalého slovenského útočníka Islanders Žigmunda Pálffyho, ktorý strelil dva góly v jednom oslabení 17. apríla 1999 v priebehu 53 sekúnd.

Päť gólový strelec z olympiády v Soči Grabner najskôr prekonal Jonathana Berniera po výbornej prihrávke Caseyho Cizikasa a potom využil kiks brankára Maple Leafs.

Pri rozohrávke trafil do korčule obranca Morgana Riellyho a 26-ročný Grabner zasunul puk do prázdnej bránky. Na trestnej lavici bol Eric Boulton.

grabner2.gif

Višňovským je asistentom

Islanders vyhrali nad Torontom 5:4 po predĺžení, keď o všetkom rozhodol svojim tretím gólom v sezóne slovenský obranca Ľubomír Višňovský a úspešne oslávil svoju novú funkciu.

Tréner Jack Capuano ho vymenoval za jedného z asistentov kapitána.

Letangovi sľúbili lekári návrat

Druhý najproduktívnejší obranca uplynulého ročníka NHL Kris Letang sa zotavuje z mozgovej príhody, od lekárov má prísľub, že sa bude môcť vrátiť k hokeju.

Hráč Pittsburghu Penguins prekonal mozgovú príhodu začiatkom februára. Dvadsaťšesťročný Kanaďan absolvuje liečbu riedením krvi, svojmu zamestnávateľovi by mal chýbať minimálne šesť týždňov. Príčinou mohla byť vrodená malá diera v srdcovej stene.

"Kladiem si ciele zo dňa na deň, pracujem na sebe. Snažím sa cvičiť najlepšie, ako môžem. Každý týždeň chodím k lekárom aj dvakrát, aby som bol čo najskôr v poriadku," povedal Letang pred štvrtkovým zápasom Pittsburghu s Montrealom. Lekári mu naordinovali iba ľahké cviky bez závaží.

Letang naposledy v drese Pittsburghu nastúpil 27. januára proti Buffalu a v aktuálnej sezóne NHL nazbieral desať gólov a 18 asistencií. V uplynulej mal na konte 5 gólov a 33 asistencií.

Siomin sa zranil

Carolina Hurricanes zase prišla o ruského útočníka Alexandra Siomina. Podľa oficiálneho webu profiligy sa 29-ročný krídelník zranil v dolnej časti tela.

Účastník olympiády v Soči sa zranil v prvom striedaní štvrtkového zápasu na ľade Dallasu, v ktorom domáci triumfovali 4:1.

V piatok čakajú Siomina ďalšie vyšetrenia, ktoré presne určia druh a rozsah zranenia. Siomin v sezóne 2013/2014 odohral za Carolinu 47 duelov s bilanciou 15 gólov a 15 asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Grabner napodobnil Pálffyho, dal dva góly v jednom oslabení