Gómez prestúpil z Bayernu do Fiorentiny

(Autor: TASR/AP)
SITA|15. júl 2013 o 20:09

Gómez dal v minulom ročníku 19 gólov napriek tomu, že väčšinou sa dostal na ihrisko len ako striedajúci hráč.

FLORENCIA. Úradujúceho víťaza futbalovej Ligy majstrov Bayern Mníchov opúšťa nemecký reprezentačný útočník Mario Gómez. Dvadsaťsedemročný zakončovateľ bude pokračovať v kariére v talianskom prvoligovom klube ACF Fiorentina.

Gómeza vytlačil zo základnej zostavy "Bavorov" v minulej sezóne Chorvát Mario Mandžukič a nemecký reprezentant uprednostnil pred vysedávaním na lavičke náhradníkov angažmán na Apeninskom polostrove. Fiorentina mala za Gómeza zaplatiť 20 miliónov eur.

Gómeza predstavila Fiorentina ako novú posilu v pondelok. V talianskom tíme podpísal zmluvu do roku 2017. Bývalý útočník VfB Stuttgart by mal zarábať v Taliansku približne 4 milióny eur za sezónu.

"Môj odchod z Bayernu je pre mnohých nepochopiteľný a divný. V Mníchove som mal všetko, čo som potreboval. Vo Fiorentine mám šancu hrať s výhľadom na majstrovstvá sveta," uviedol Gómez, ktorému Fiorentinu odporučil aj nový tréner Bayernu Pep Guardiola.

Gómez dal v minulom ročníku za Mníchovčanov, ktorí získali aj ligový titul a triumfovali i v národnom pohári úctyhodných 19 gólov napriek tomu, že väčšinou sa dostal na ihrisko len ako striedajúci hráč.

"Super Mario" strelil v drese nemeckej reprezentácie 25 gólov v 58 stretnutiach. jeho prioritou je dostať sa do kádra "Nationalelf" pre budúcoročné majstrovstvá sveta v Brazílii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Gómez prestúpil z Bayernu do Fiorentiny