Glasgow Rangers bude hrať až štvrtú najvyššiu súťaž

TASR|13. júl 2012 o 15:54

Novému majiteľovi sa nepodarilo dohodnúť s britskými daňovými úradmi na tom, aby zachránili 54-násobného škótskeho majstra pred bankrotom.

GLASGOW. Futbalový klub Glasgow Rangers bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť až vo štvrtej najvyššej škótskej lige. Informoval o tom v piatok šéf tamojšej futbalovej ligy David Longmuir.

Snahu "jazdcov" o účinkovanie odmietli ostatné prvoligové tímy. Rangers sa už vo februári dostal do arbitráže. Pred týždňom prvoligové kluby veľkou väčšinou rozhodli o vylúčení dlhmi zmietaného mestského rivala Celticu Glasgow.

Minulý mesiac ho odkúpilo konzorcium na čele s podnikateľom Charlesom Greenom. Majetok klubu so 140-ročnou históriou ohodnotili na 5,5 milióna libier.

Novému majiteľovi sa nepodarilo dohodnúť s britskými daňovými úradmi na tom, aby zachránili 54-násobného škótskeho majstra pred bankrotom. Celková výška dlhu Glasgowu Rangers sa vyšplhala na 21 miliónov libier.

Rangers a ich rival Celtic si rozdelili všetky škótske tituly od roku 1985, keď v škótskej Premier League triumfoval Aberdeen pod vedením legendárneho trénera Alexa Fergusona. "Jazdci" patria k najpopulárnejším tímom v celej Veľkej Británii a na konte majú rekordných 54 národných titulov.

V budúcej sezóne by mal obsadiť ich miesto v 12-člennej lige vicemajster druhej najvyššej súťaže Dundee, alebo Dunfermline, ktorý z SPL vypadol.

"Sme vďační, že sme považovaní za členov SFL a akceptujeme ich voľbu umiestniť nás do tretej divízie. Od samého začiatku je nám jasné, že budeme hrať tam, kde nám povedia. Toto rozhodnutie pomáha udržiavať športovú integritu, po ktorej volali fanúšikovia a kluby z celej krajiny. Taktiež to má obrovský dopad na škótsky futbal ako celok a len čas ukáže, aké budú dôsledky. Rangers dostali trest v podobe štartu v štvrtej najvyššej súťaži, ale začíname s čistým štítom. Povzbudil nás značný počet priaznivcov, ktorí ukázali oddanosť klubu zakúpením si sezónnych vstupeniek, chcem sa im za to poďakovať. Sme futbalový klub a jednoducho sa chceme dostať späť," povedal výkonný riaditeľ Rangers Charles Green.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Glasgow Rangers bude hrať až štvrtú najvyššiu súťaž