Ginobili verí, že sa do začiatku OH vylieči

TASR|1. jún 2008 o 10:13

San Antonio 1. júna (TASR) - Basketbalista San Antonia Spurs Manu Ginobili verí, že si vylieči zranený členok včas, aby mohol v drese Argentíny obhajovať ...

San Antonio 1. júna (TASR) - Basketbalista San Antonia Spurs Manu Ginobili verí, že si vylieči zranený členok včas, aby mohol v drese Argentíny obhajovať na OH v Pekingu olympijské zlato z Atén 2004.

"Veľmi sa na to teším a je samozrejmé, že chcem byť zdravý a pomôcť tímu pri obhajobe," povedal Ginobili. Argentínčania začnú s tréningom začiatkom júla, takže Ginobili má mesiac na zotavenie sa. "Dostal som injekciu a lekári mi povedali, že do desiatich dní by som mal byť v poriadku," dodal Argentínčan. "Verím im a myslím si, že budem stopercentne v poriadku."

Ginobili si poranil ľavý členok v úvode play off NBA, čo negatívne ovplyvnilo jeho výkony v dueloch finále Západnej konferencie proti Los Angeles Lakers. Po priemeroch 18,2 a 21,3 bodu v úvodných dvoch kolách proti Phoenixu a New Orleans, nazbieral Ginobili v sérii proti Lakers (1:4) priemerne iba 12,6 bodu na zápas.

Vo finále OH 2004 v Aténach Argentína zdolala Taliansko 84:69 a Ginobili pomohol svojmu tímu 16 bodmi a šiestimi asistenciami.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Ginobili verí, že sa do začiatku OH vylieči