Gillis rokuje so Sedinovcami, alternatívou je Gáborík

SITA|30. jún 2009 o 15:09

Generálny manažér tímu NHL Vancouver Canucks Mike Gillis odcestoval do Švédska, aby tam rokoval o predĺžení spolupráce s útočnými dvojičkami Henrikom a Danielom Sedinovcami.

VANCOUVER. Generálny manažér tímu zámorskej hokejovej NHL Vancouver Canucks Mike Gillis odcestoval do Švédska, aby tam rokoval o predĺžení spolupráce s útočnými dvojičkami Henrikom a Danielom Sedinovcami.

Na severe Európy sa nachádza aj agent oboch bratov JP Barry, ktorý sa už pripravuje na rokovania s ďalšími klubmi profiligy, keďže obaja útočníci sa od 1. júla stanú voľnými hráčmi. Vedenie Canucks poprelo správy, že Sedinovcom predložilo ponuku na dvanásťročnú spoluprácu za 63 miliónov dolárov.

Skutočnosť, že Gillis vycestoval do Švédska, však svedčí o záujme Canucks udržať si šikovných útočníkov. Generálny manažér Vancouveru je zástancom päťročného kontraktu. Vancouver má v súčasnosti k dispozícii na platy ešte 22-miliónov dolárov ročne, viac "kosatkám" nedovolí platový strop.

Zmluvy na ďalšiu sezónu však má iba trinásť hráčov. V zákulisí sa už hovorí aj o prípadnom pláne B, čiže o prerušení rokovaní so Sedinovcami a angažovaní slovenského útočníka Mariána Gáboríka a Michaela Cammalleriho. Canucks potrebujú ako soľ aj dobrého obrancu a údajne by sa ním mohol stať Scott Niedermayer.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gillis rokuje so Sedinovcami, alternatívou je Gáborík