MS prišli o veľkú hviezdu. Aj keď urobil maximum, nie je pripravený

Giannis Antetokounmpo v reprezentačnom drese Grécka.
Giannis Antetokounmpo v reprezentačnom drese Grécka. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. aug 2023 o 16:50

Giannisa Antetokounmpa trápia zdravotné problémy.

ATÉNY. Hviezdny basketbalista Giannis Antetokounmpo nebude súčasťou reprezentácie Grécka na MS, ktoré sa uskutočnia v Japonsku, Indonézii a na Filipínach (25. august - 10. september).

Líder klubu NBA Milwaukee Bucks je sedem týždňov po operácii kolena a nie je v stave, ktorý by mu umožnil hrať. Antetokounmpo v piatok informoval, že po porade s lekárskym tímom vynechá svetový šampionát.

Grékov v skupinovej časti čakajú v Manile súboje proti favorizovaným Američanom aj výberom Jordánska a tiež Nového Zélandu.

"Každý vie o mojej vášni a láske k reprezentácii a to sa nikdy nezmení. Po sezóne v NBA som robil maximum pre to, aby som sa rýchlo zotavil a národnému tímu pomohol k dosiahnutiu želaných výsledkov na MS.

Po mesiacoch tvrdej práce a stretnutiach s lekármi je však jasné, že nie som pripravený podávať také výkony, aby som mohol hrať na MS," uviedol.

Giannis Antetokounmpo v drese tímu NBA Milwaukee Bucks.
Giannis Antetokounmpo v drese tímu NBA Milwaukee Bucks. (Autor: TASR/AP)

V sezóne 2022/2023 Grék vynechal 19 stretnutí Bucks, jedenásť z nich pre problémy s ľavým kolenom. Klub z Milwaukee po júnovej operácii verí, že svoju hviezdu bude mať k dispozícii v závere septembra.

Giannis Antetokounmpo ďalej doplnil, že v lete 2024 by chcel reprezentovať Grécko na olympijských hrách v Paríži.

"Ide o jedinú možnosť, aby som sa úplne zotavil a podával vrcholné výkony. Som veľmi sklamaný, že budem chýbať na MS. Urobíme maximum pre to, aby som bol pripravený, keď dostanem ďalšiu šancu reprezentovať," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»MS prišli o veľkú hviezdu. Aj keď urobil maximum, nie je pripravený