Gay prekvapený Bryantovým záujmom, už sa nevie dočkať

SITA|11. aug 2008 o 12:20

Americký šprintér Tyson Gay vyhlásil, že sa už nevie dočkať finále v šprinte na 100 m na prebiehajúcich olympijských hrách v Pekingu.

PEKING 11. augusta (SITA, AFP) -

Dvadsaťšesťročný rýchlik sa po zranení šľachy v ľavom kolene počas americkej kvalifikácie na olympijské hry v Pekingu cíti zdravotne úplne v poriadku. Gay šetrí sily na jednu z najsledovanejších disciplín celých OH v čínskom hlavnom meste, preto za ostatný mesiac neštartoval na žiadnych pretekoch. Očakáva sa najmä jeho súboj s dvoma Jamajčanmi - aktuálnym svetovým rekordérom Usainom Boltom a Asafom Powellom, ktorý bol držiteľom najrýchlejšieho času histórie pred svojím krajanom.

Hodnota svetového rekordu má od mítingu v New Yorku z 31. mája 9,72 s. "Čím skôr to začne, tým lepšie," povedal držiteľ amerického rekordu v najkratšom šprinte a ďalej dodal: "Som na to pripravený." Gay tiež potvrdil, že je trochu nervóznejší ako počas minuloročných majstrovstiev sveta v Osake, kde triumfoval časom 9,85 s. "Som nervóznejší ako v Osake, práve pre moje nedávne zranenie," dodal na záver horúci favorit na zisk najcennejšieho kovu.

Američan je tiež očarený neočakávaným záujmom basketbalovej hviezdy Kobeho Bryanta o jeho osobu. "Som veľmi príjemne prekvapený. Stretli sme sa v telocvični. Ja som sa ho spýtal, či sa so mnou na pamiatku odfotografuje. On súhlasil a opýtal sa ma, ako som sa tak rýchlo zotavil zo zranenia šľachy v ľavom kolene. Kobe Bryant je jednou z najväčších hviezd v našom olympijskom výbere. Jeho záujem o moju zranenú nohu ma nesmierne potešil.

Aj počas otváracieho ceremoniálu som sa chcel k nemu dostať čo najbližšie, aby som bol v zábere kameramana," dodal na záver spokojný šprintér. Na nezáujem kamier sa napokon nemohol sťažovať, počas otváracieho ceremoniálu mu režisér priameho prenosu venoval minimálne takú istú pozornosť ako superhviezde basketbalového tímu NBA Los Angeles Lakers. Finále šprintu na 100 m je na programe v sobotu 16. augusta o 22:30 h čínskeho času (16.30 h SELČ).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Gay prekvapený Bryantovým záujmom, už sa nevie dočkať