Uspeli aj s novými hráčmi. Slováci zdolali Američanov druhý raz za sebou

Slovenskí futsalisti.
Slovenskí futsalisti. (Autor: Facebook Futsalslovakia.sk)
TASR|7. sep 2021 o 21:25 (aktualizované 8. sep 2021 o 08:46)

Na domácom turnaji prehralo Slovensko iba jeden zápas.

Pre-World Cup FUTSAL DAYS

Slovensko - USA 3:0 (0:0)

Góly: 24. a 28. M. Zdráhal, 23. Ostrák

BRATISLAVA. Slovenská futsalová reprezentácia zakončila svoje účinkovanie na turnaji Pre-World Cup FUTSAL DAYS v bratislavskej ŠH Elán víťazstvom 3:0 nad USA.

Po bezgólovom prvom polčase sa v druhom dejstve strelecky presadili dvakrát Martin Zdráhal a raz Dominik Ostrák.

Pre Slovákov slúžilo podujatie ako príprava na ME (19. januára - 6. februára 2022 v Holandsku), na ktoré sa kvalifikovali prvýkrát v histórii.

Zverenci Mariána Berkyho odohrali na turnaji štyri zápasy. V piatok podľahli Maroku 1:4, následne v nedeľu zdolali v prvom vzájomnom súboji USA 3:2 a v pondelok vyhrali nad Panamou 3:1.

Hlas po zápase

/zdroj: futsalslovakia.sk/

Marián Berky, tréner Slovenska: "V poslednom zápase proti USA sme dali šancu novým hráčom, ktorí nesklamali. Prvý polčas nemal také tempo ako ostatné zápasy, ktoré sme odohrali. Bolo vidieť, že súper zmenil taktiku a namiesto aktívnej vysunutej obrany zvolil stiahnutú. Zameral sa viac na pozičné bránenie a brejkové situácie.

My sme mali možnosť si vyskúšať niekoľko variant do stiahnutej obrany, trochu nám viazla kombinácia v prvom polčase, kde bolo veľa nepresností. Hráčov sme nabádali na vyššiu aktivitu a sebavedomie v súbojoch, čo rozhodlo dnešný zápas a po zmene strán sme vsietili po nacvičených akciách krásne góly.

V záverečných minútach sme si vyskúšali aj hru s brankárom v poli, kde sme si vytvorili tri sľubné príležitosti, škoda, že bez gólového efektu.

Celkovo hodnotíme tento turnaj pozitívne, v štyroch zápasoch sme skúšali rôzne zloženia štvoriek, väčšie množstvo hráčov sa zapojilo do hry a myslím si, že aj zápasy mali svoju kvalitu. Chcem poďakovať všetkým, ktorí prispeli k organizácii tohto turnaja, hráčom za výkon a realizačnému tímu za spoluprácu

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Uspeli aj s novými hráčmi. Slováci zdolali Američanov druhý raz za sebou