Slováci hrajú proti Nemcom o postup do ďalšej fázy. Tréner Berky očakáva aktívny prístup

Slovenská futsalová reprezentácia.
Slovenská futsalová reprezentácia. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
SITA|9. nov 2022 o 11:08

Slovenskí futsalisti privítajú Nemcov v stredu v Leviciach.

BRATISLAVA. Slovenskí reprezentanti vo futsale odohrajú v stredu v Leviciach (18.00 h) tretí zápas 1. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta v roku 2024 proti Nemcom, s rovnakým súperom v októbri remizovali 1:1 v Drážďanoch.

Zverenci trénera Mariána Berkyho sú po dvoch dueloch na čele 12. skupiny so ziskom štyroch bodov, v úvodnom stretnutí zdolali Lotyšov 3:0. Ďalším triumfom si môžu zabezpečiť postup do druhej časti kvalifikácie, tzv. Elite Round.

"Doma proti Lotyšom sme dominovali, no v Drážďanoch sme sa nedokázali vyrovnať s netradičným pogumovaným povrchom ani s bojovným súperom. Mohli sme vyhrať i prehrať, no herne sme nenaplnili náš potenciál," povedal Berky pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) o prvých dvoch kvalifikačných súbojoch. Ten záverečný odohrajú Slováci až v marci budúceho roka v Lotyšsku.

Berkyho cieľom je spečatiť postup do ďalšej fázy kvalifikácie a podľa toho nastavil aj herný systém. "Budeme sa snažiť byť v porovnaní s duelom v Drážďanoch aktívnejší, budeme hrať na rýchlej palubovke. Áno, naším cieľom bude dosiahnuť v Leviciach výsledok, po ktorom by sme mohli cestovať do Lotyšska už v pozícii istého postupujúceho," vysvetlil slovenský kormidelník.

V 16-člennej zostave Slovenska na stredajší zápas proti Nemcom sú desiati hráči z najvyššej slovenskej súťaže, štyria pôsobia v Česku a dvojica Tomáš Drahovský a Marek Karpiak hráva v Španielsku. Na ostatnom veľkom podujatí, tohtoročnom európskom šampionáte v Holandsku, postúpili Slováci do štvrťfinále.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Slováci hrajú proti Nemcom o postup do ďalšej fázy. Tréner Berky očakáva aktívny prístup