Chcú sa pobiť o čo najlepšie umiestnenie. Lučenec čaká hlavná fáza Ligy majstrov

Momentka zo zápasu MIMEL Lučenec - MŠK Nové Zámky.
Momentka zo zápasu MIMEL Lučenec - MŠK Nové Zámky. (Autor: Facebook MIMEL Lučenec)
SITA|24. okt 2023 o 15:17

Futsalisti Lučenca budú na turnaji v Eboli bojovať o jedinú miestenku v elitnej časti LM.

BRATISLAVA. Po úspešnom domácom turnaji predkola Ligy majstrov 2023/2024 čaká na futsalistov Lučenca ďalšia previerka v prestížnej súťaži - hlavná časť a traja súperi v talianskom meste Eboli.

Zverenci trénera Marián Berkyho o jedinú miestenku do elitnej časti zabojujú postupne v konkurencii domáceho tímu Cittá di Eboli, bieloruského klubu Stalica Minsk a gréckeho družstva SAC Doukas.

"Vybojovať historický postup z hlavného kola bude veľmi náročné, avšak urobíme maximum pre to, aby sa nám to podarilo.

Musíme si ale dávať malé krátkodobé ciele - ísť od zápasu k zápasu a zbierať bod po bode. Nejaké informácie o súperoch už máme. Uvidíme, či sú správne.

Veľa sa ukáže po prvom zápase, v ktorom narazíme práve na favorizovaných Talianov. Ostatní dvaja súperi sú pomerne vyrovnaní. Každý môže prekvapiť pozitívne, ale aj negatívne.

Verím však v našu silu a že sa pobijeme o čo najlepšie umiestnenie," povedal tréner Berky podľa My Novohrad.

Súčasťou kádra lučeneckého celku je aj skúsený Attila Fehérvári, ktorý je zárukou množstva skúseností. V minulosti hral futsalovú Ligu majstrov aj za Slov-matic FOFO Bratislava.

"Debutoval som v Sarajeve prehrou s domácimi 2:6. V sezóne 2007/08 sme hrali hlavné kolo v Baku a elitné v Chrudime. O rok neskôr opäť v Baku a Jekaterinburgu. Hlavné kolo ročníka 2010/11 sa hralo v Bratislave a elitné v Alma-Ate.

V sezóne 2011/12 to boli Tbilisi a Padova, o rok neskôr Nikózia a Kragujevac a poslednýkrát som Ligu majstrov so Slov-maticom hral v ročníku 2013/14 v Rige a slovinskom Lašku,“ prezradil Fehérváry a o očakávaniach z turnaja v Taliansku.

"S Grcičom a Brunovským, ktorý pred letom ukončil hráčsku kariéru, nám odišli skúsenosti. Síce sme ich nahradili, ale stále sme v štádiu zohrávania sa.

Samozrejme, urobíme všetko preto, aby sme nejaké body priviezli domov, keďže favoritom sú domáci Taliani. Napriek tomu v nás verím, v každom zápase sa pobijeme o čo najlepší výsledok," dodal.

Hráči Lučenca postúpili z predkola s "odretými ušami". V domácom prostredí zdolali súperov z Andorry aj Škótska, no trápili sa estónskym FC Cosmos Tallinn. Vyrovnanie na 4:4 a zároveň postup zariadil 11 sekúnd pred koncom súboja severomacedónsky legionár Igor Leovski.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Chcú sa pobiť o čo najlepšie umiestnenie. Lučenec čaká hlavná fáza Ligy majstrov