Obrovská dráma vo finále Ligy majstrov. Barcelona rýchlo viedla, no zlyhala

Futsalisti Barcelony neobháji triumf v Lige majstrov.
Futsalisti Barcelony neobháji triumf v Lige majstrov. (Zdroj: Reuters)
Daniel Dedina|4. máj 2021 o 00:22

Obhajcovi titulu nestačilo ani dvojgólové vedenie.

Liga majstrov vo futsale 2020/2021 - finále

FC Barcelona - Sporting Lisabon 3:4 (2:0)

Góly: 1. Marcenio, 18. Ximbinha, 38. Ferrao - 26. Zicky Te, 28. Mendonca, 31. Matos, 37. Varela 

ZADAR. Barcelona vedie vo finále Ligy majstrov po polčase 2:0. Napokon prehrá 3:4 a jej hráči postávajú v nemom úžase.

Nevybavuje sa vám takáto spomienka v mysli? Pritom sa týka roku 2021. Nejde však o futbal, ale futsal.

Pondelkové finále v chorvátskom Zadare ponúklo strhujúci priebeh. Po záverečnom hvizde prepukla obrovská radosť na strane Sportingu Lisabon.

Portugalský klub sa druhýkrát v histórii stal víťazom najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe. Iný klub než FC Barcelona či Sporting Lisabon vyhral futsalovú Ligu majstrov naposledy v sezóne 2017/18. 

V závere znížili, ale už nevyrovnali

Hráči Barcelony mali finále výborne rozohrané. Zásluhou Brazílčana Marcenia, ktorý v 51. sekunde strelil najrýchlejší gól finálovej histórie, rýchlo vyhrávali.

A hoci následne dvakrát opečiatkovali len žrď, do kabín odchádzali s polčasovým vedením 2:0.

Sporting však po prestávke predviedol veľkolepý obrat. Po troch góloch v rozpätí necelých piatich minút zvyšoval Pauleta tri a pol minúty pred koncom do prázdnej brány pri power-play súpera už na 4:2.

Práve tento presný zásah sa napokon ukázal ako víťazný. Barcelone sa ešte vzápätí podarilo znížiť, ale viac jej už pozorná lisabonská obrana nedovolila.

„Ťažko opísať slovami to, čo cítime. Dosiahli sme úžasný úspech proti vynikajúcemu tímu. Po polčase sme prehrávali 0:2, ale dokázali sme sa vrátiť do zápasu a vyhrať.

Som hrdý na to, že som súčasťou tohto tímu,“ vravel podľa webu UEFA dojatý kapitán Sportingu João Matos.

Barcelona neobhájila titul z minulého roka, hoci spočiatku nič nenasvedčovalo tomu, žeby by sa jej to nemalo podariť.

„Je ťažké prehrať po takom dobrom prvom polčase. Dali sme v ňom dva góly a mali viac šancí. Vyrušil nás kontaktný gól. Stav mysle jeho hráčov sa znásobil desiatimi. U nás to bolo naopak,“ smutne konštatoval tréner Kataláncov Andreu Plaza. 

Najlepšieho Slováka výsledok neprekvapil

Víťazstvo portugalského tímu neprekvapilo najlepšieho slovenského futsalistu súčasnosti Tomáša Drahovského, hráča španielskej Santa Colomy.

„Sporting bol pre mňa už pred začiatkom turnaja najväčším favoritom na celkové víťazstvo. Má výborne zložený tím, na každom jednom poste minimálne dvoch hráčov a v bráne momentálne asi najlepšieho brankára na svete, Brazílčana Guittu,“ povedal pre Sportnet Drahovský.

Rodákovi zo Starej Ľubovne sa proti Barcelone extrémne darí. V tejto sezóne jej v troch stretnutiach - dvoch ligových a jednom pohárovom - strelil už päť gólov.

Drahovský sa proti jednému z najslávnejších klubov sveta, ktorému ale v najvyššej španielskej súťaži momentálne patrí až piate miesto, presadil v minulosti aj v drese Cartageny a Sparty Praha.

„Barcelona je mužstvo, ktoré dokáže zahrať v Lige majstrov skvelo. Ukázala to aj minulý rok, keď nebola v dobrej forme a napriek tomu túto súťaž vyhrala,“ dodala opora slovenskej futsalovej reprezentácie, s ktorou nedávno premiérovo postúpil na majstrovstvá Európy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Obrovská dráma vo finále Ligy majstrov. Barcelona rýchlo viedla, no zlyhala