Máme na to hrať v B-divízii. A verím, že aj vyššie, tvrdí Diana Lemešová

Diana Lemešová.
Diana Lemešová. (Autor: archív - DL)
Peter Cingel|4. mar 2024 o 17:20

Futbalistky Slovenska dôležitý súboj o záchranu zvládli.

Žensky futbal vo futbalovo vyspelých krajinách prudko napreduje. Výnimkou nie sú ani vypredané štadióny.

Na Slovensku, ako takmer vo všetkom, sme o trochu skromnejší. Liga postráda úroveň futbalovejších krajín, kluby sú chudobnejšie a divákov je málo.

To však neznamená, že na Slovensku nie sú šikovné dievčatá. Ich chodníčky však smerujú do zahraničia, kde je ženský futbal na profesionálnejšej úrovni.

Konečne aj slovenská reprezentácia nie je zložená z hocijakých futbalistiek. Takmer všetky hrávajú v špičkových európskych kluboch. Na výraznejší úspech však reprezentačný kolektív stále čaká.

V práve ukončenom ročníku Ligy národov boli slovenské dievčatá blízko. Po celý čas si držali nádej na postup do A-divízie Ligy národov.

V poslednom zápase s Fínskom potrebovali vyhrať, no remíza 2:2 znamenala tretie miesto v skupine a posunula slovenské futbalistky do baráže o záchranu.

Systém ženských súťaží je zložitý. O vysvetlenie, ako to v nich funguje a ako to v kvalifikácii bolo sme požiadali hrdinku zápasu s Fínskom, slovenskú reprezentantku DIANU LEMEŠOVÚ (23).

Aký je systém súťaží a čo znamená B-divízia?

Výhra v skupine B by nám zabezpečila priamy postup do skupiny A. Tím z druhého miesta hrá baráž o skupinu A, z tretieho miesta hrá baráž o zostup do skupiny C. Štvrté miesto znamená priamy zostup do skupiny C. B divízia, to sú tímy v rankingu 17 až 32.

Ako to vyzeralo v skupine?

Skupinu sme mali dobrú, hrateľnú. S Fínskom sme sa už viackrát konfrontovali, takže sme vedeli, čo od zápasu očakávať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Máme na to hrať v B-divízii. A verím, že aj vyššie, tvrdí Diana Lemešová