Nemci chcú odčiniť blamáž z MS, rátať môžu aj s Kroosom

Toni Kroos sa teší z gólu do siete Švédska na MS 2018.
Toni Kroos sa teší z gólu do siete Švédska na MS 2018. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. jún 2021 o 13:17

Čaká ich náročná základná skupina.

SEEFELD. Nemecký založník Toni Kroos je po prekonaní koronavírusu v poriadku a je pripravený na EURO 2020. Povedal to počas sústredenia v rakúskom Seefelde.

Stredopoliar Realu Madrid sa infikoval v polovici mája a po uplynutí karantény sa k národnému tímu pripojil 30. mája. "Čo sa týka koronavírsu, nemám žiadne problémy a som pripravený hrať," citovala Kroosa agentúra DPA.

Podľa vlastných slov mal mierne príznaky, deň či dva mal zvyšnú teplotu a cítil sa vyčerpaný. Po necelom týždni tréningu však necíti žiadny deficit.

"Neobávam sa o kondičku. Nie je to tak, že by som bol mesiac mimo, oddychoval som iba týždeň," uviedol dlhoročný reprezentant. 

Nemcov čaká na ME náročná úloha, odčiniť blamáž z MS 2018, keď v pozícii obhajcov titulu nepostúpili zo skupiny.

Navyše, ani po šampionáte nepredvádzali presvedčivé výkony.

V skupinovej fáze ich čaká ťažká F-skupina, v ktorej sa stretnú s úradujúcimi majstrami sveta Francúzmi aj obhajcami titulu z ME 2016 Portugalcami. Štvoricu dopĺňa Maďarsko, ktoré je pasované za outsidera.

"Dôležité bude, aby sme sa našli a vymysleli lepšiu taktiku ako v predošlých vystúpeniach. Až na turnaji uvidíme, či sme sa dostatočne pripravili," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Nemci chcú odčiniť blamáž z MS, rátať môžu aj s Kroosom