Skupinová fáza na EURO je vypredaná. Získať vstupenky však je stále možné

Slovenskí fanúšikovia na EURO 2016.
Slovenskí fanúšikovia na EURO 2016. (Autor: archív SME - Gabriel Kuchta)
Miloslav Šebela|31. máj 2024 o 08:00

Na šampionát sa dá dostať vďaka agentúram.

BRATISLAVA. Hráči v širšej nominácii sa pripravujú na posledný turnaj sezóny. Tréner Francesco Calzona dokonca povolal na sústredenie do Šamorína brankára, ktorý sezónu začal v tretej lige

Do začiatku EURO 2024 ostávajú dva týždne. Slovenský tím sa tretí raz po sebe predstaví na finálovom turnaji v Nemecku.

Podobne ako pri predchádzajúcich účastiach na EURO aj teraz platí, že predaj vstupeniek cez oficiálneho predajcu už je ukončený a zápasy slovenského tímu sú v skupinovej fáze vypredané. 

Záujem o turnaj je obrovský a v hlavnej fáze predaja, ktorú spustili vlani po vyžrebovaní skupín, sa predali prakticky všetky vstupenky. 

Napriek tomu ešte sú možnosti ako sa k vstupenkám dostať. 

Zájazdy na EURO ponúkajú agentúry

V prvom rade sa treba zaregistrovať na oficiálnom portáli UEFA, ak by sa do predaja nejaké vstupenky uvoľnili. Naposledy boli k dispozícii začiatkom mája. 

V predaji sú stále vstupenky do skyboxov, ktoré začínajú od 1250 eur na zápas. Je to vysoká suma, keďže ceny na skupinovú fázu sa pohybovali od 30 do 400 eur. O tom, že je to extrémne vysoká cena, svedčí aj to, že miesta v skyboxoch sa stále nevypredali.

Ďalšou možnosťou je využiť niektorú z možností komerčných agentúr, ktoré ponúkajú zájazdy na zápasy EURO aj so vstupenkou. Ide o agentúry, ktoré robia pravidelné zájazdy na športové podujatia a zakúpili si vstupenky na turnaj priamo od UEFA.

Takéto zájazdy napríklad na jeden zápas spolu s dopravou autobusom začínajú už od približne 100 eur. Letecké zájazdy stoja od 600 eur. Ponúkajú viacero možností. Dokonca v ponuke sú aj zápasy iných tímov na turnaji.

Ďalšou možnosťou je pozrieť si niektorý zo zápasov vyraďovacej časti. UEFA totiž dala do predaja len vstupenky na skupinovú fázu.

Vstupenky na osemfinále a ďalšie zápasy budú k dispozícii od 23. júna na základe rezervácií, ktoré prebehli vopred. Vstup na osemfinále sa pohybuje od 50 do 500 eur, štvrťfinále stojí od 60 eur. 

Viagogo vytvára falošný dojem

Na internete sa objavujú aj reklamy na kúpu vstupeniek prostredníctvom portálov ako napríklad viagogo.com. Ide o redistribučný portál, ktorý predáva vstupenky aj na koncerty či športové podujatia a UEFA ho v minulosti zažalovala. 

Platforma funguje ako sprostredkovateľ, ktorý spojí predajcu s kupujúcim a inkasuje za to poplatky, preto sú ceny vstupeniek v ponuke výrazne vyššie. 

Viagogo často dáva do ponuky vstupenky, ktoré nevlastní a snaží sa ich ešte len získať, no vytvára dojem, že kupujúci získa vstupenku. Často takto dostáva kupujúceho do omylu, čo viacerí opisujú v recenziách. 

Platforma ich pritom často vopred kupujúcich ubezpečuje, že na podujatie sa dostanú, čo nie je vždy pravda. Stáva sa, že niekoľko hodín pred podujatím príde správa, že kupujúci svoje vstupenky nedostane a Viagovo mu vstupné vráti. Fanúšikovia však často mali k tomu naviazané ďalšie cestovné a iné náklady.  

V minulosti prichádzalo prostredníctvom Viagogo aj k rôznym podvodom. Napríklad predali vstupenky na neexistujúce miesta na štadióne.

Vstupenky budú len v aplikácii

UEFA a jej členovia upozorňujú, že vstupenky budú distribuované výhradne elektronicky, nie v papierovej forme, prostredníctvom oficiálnej mobilnej aplikácie UEFA. 

Každý fanúšik si ju bude musieť stiahnuť do mobilu. Na prihlásenie musí použiť rovnakú e-mailovú adresu, ako pri registrácii na webovej stránke UEFA, aby mu boli vstupenky správne doručené. 

UEFA odporúča fanúšikom, aby si vstupenky kupovali len od oficiálneho distribútora a pri predaji v dôsledku neočakávaných okolností využili rovnako aplikáciu UEFA, ktorá umožňuje transfer vstupenky. 

Fanúšikovia, ktorí sa pokúsia zakúpiť vstupenky inou ako oficiálnou cestou, riskujú, že kúpia falošné alebo neplatné digitálne vstupenky a nedostanú sa na zápas. 

Majstrovstvá Európy 2024 začínajú 14. júna a potrvajú do 14. júla. Slovensko nastúpi v skupine E proti Belgicku, Ukrajine a Rumunsku.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Skupinová fáza na EURO je vypredaná. Získať vstupenky však je stále možné