Nemky deklasovali súpera, Marta prekonala Ronalda či Messiho

Brazílska futbalistka Marta nastúpila na šiestom svetovom šampionáte.
Brazílska futbalistka Marta nastúpila na šiestom svetovom šampionáte. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|24. júl 2023 o 10:05 (aktualizované 24. júl 2023 o 15:20)

Nemecko sa zaskvelo šiestimi gólmi.

AUCKLAND. Futbalistky Talianska vstúpili do svetového šampionátu ziskom cenných troch bodov. Reprezentantky Argentíny zdolali najtesnejším rozdielom.

Už sa zdalo, že sa na turnaji zrodí tretia bezgólová remíza, no v 83. minúte poslala talianska trénerka Milena Bertoliniová na ihrisko Cristianu Girelliovú.

Tá pri svojom 104. reprezentačnom štarte skórovala už po necelých štyroch minútach na trávniku, keď presne hlavičkovala po centri z ľavej strany.

Bol to jej 54. gól v najcennejšom drese, štvrtý na scéne majstrovstiev sveta a Taliansko výrazne priblížil k postupu zo skupiny G.

V Melbourne deklasovali Nemky vo svojom prvom zápase H-skupiny Maroko 6:0. Dvoma gólmi k triumfu favoritiek prispela kapitánka Alexandra Poppová.

Ide o doposiaľ najvyššie víťazstvo na šampionáte. Doteraz ním bolo skóre 5:0, ktorým si Japonsko poradilo s reprezentáciou Zambie.

V záverečnom pondelňajšom zápase Brazília zdolala Panamu jednoznačne 4:0. Hetrikom i krásnou asistenciou sa blysla Ary Borgesová.

Práve ju štvrťhodinu pred koncom vystriedala Marta. Stala sa tak len treťou futbalistkou, ktorá si pripísala na konto šiestu účasť na svetovom šampionáte. Pridala sa k Onome Ebiovej a Christine Sinclairovej.

Medzi mužmi je maximom päť účastí na MS. Podarilo sa to šiestimi hráčov, vrátane Cristiana Ronalda, Lionela Messiho či Lothara Matthäusa.

MS vo futbale žien 2023:


F-skupina:

Brazília - Panama 4:0 (2:0)

Góly: 19., 39. a 70. Borgesová, 48. Zanerattová

G-skupina:

Taliansko - Argentína 1:0 (0:0)

Gól: 87. Girelliová

H-skupina:

Nemecko - Maroko 6:0 (2:0)

Góly: 11. a 39. Poppová, 46. Buhlová, 54. El Hajová (vlastný), 79. Redouaniová (vlastný), 90. Schullerová

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nemky deklasovali súpera, Marta prekonala Ronalda či Messiho