Nad štadiónom sa prehnala búrka, zápas prerušili. Slovenky podľahli favorizovaným Škótkam

Momentka zo zápasu Slovensko - Škótsko
Momentka zo zápasu Slovensko - Škótsko (Autor: TASR)
TASR|12. júl 2024 o 22:20

Zápas sledovalo 675 divákov, čo je najvyššia návšteva v histórii ženského národného tímu.

Kvalifikácia na ME 2025 - 2. skupina B-divízie

Slovensko - Škótsko 0:2 (0:0)

Gól: 46. a 71. Emslieová.

Rozhodovali: Čeliková - Tanovičová, Dosenová (všetky Bos.), ŽK: Kaláberová - Dochertyová, Thomasová.

Diváci: 675

SR: Korenčiová - Vredíková (85. Vojteková), Bartovičová, Košíková, Horváthová, Hmírová (67. Morávková) - Šurnovská (85. Fabová), Maťavková, Kaláberová - Panáková (67. Škerdová), Mikolajová (90.+4 Ferencová)

Škótsko: Cumingsová - Smithová (81. Napierová), Howardová, Corsieová - Dochertyová, Cuthbertová (72. Rodgersová), Kerrová, Cornetová (90.+1 J. Clarková), Emslieová - Thomasová (73. Howatová), Hansonová (72. Evansová)

NITRA. Slovenské futbalové reprezentantky zaznamenali štvrtú prehru v kvalifikácii ME 2025. V piatkovom zápase 2. skupiny B-divízie podľahli v Nitre favorizovanému Škótsku 0:2.

Slovenky potrebovali na zaistenie si postupu do baráže o postup získať aspoň bod. Remízový stav držali v úvodnom dejstve, no už 40 sekúnd po zmene strán inkasovali.

Následne sa nad štadiónom pod Zoborom prehnala veľká búrka, ktorá prinútila organizátorov duel prerušiť.

Družstvo trénera Petra Kopúňa čaká ešte jeden zápas, keď sa 16. júla predstaví na neutrálnej pôde v Maďarsku proti poslednému Izraelu.

 VIDEO: Diana Bartovičová hodnotí zápas so Škótskom

Priebeh zápasu

I. polčas:

Škótky od úvodu potvrdzovali kvalitu a blízko k otváraciemu gólu bola v siedmej minúte Cornetová. Slovenky hrali zasunuté v defenzívnom bloku a čakali na brejkové príležitosti.

Jedna sa črtala v úvodnej desaťminútovke, keď Hmírová vystihla na polovici ihriska rozohrávku súperiek, po ľavej strane prenikla až do šestnástky, ale jej spätná prihrávka bola príliš pomalá.

Zľava Chelsea Cornetová (Škótsko) a Martina Šurnovská (Slovensko) v zápase B-divízie 2. skupiny kvalifikácie na ME 2025 vo futbale medzi Slovenskom a Škótskom
Zľava Chelsea Cornetová (Škótsko) a Martina Šurnovská (Slovensko) v zápase B-divízie 2. skupiny kvalifikácie na ME 2025 vo futbale medzi Slovenskom a Škótskom (Autor: TASR)

V 20. minúte sa v rovnakej pozícii ocitla aj Šurnovská, ktorá mohla strieľať ľavačkou k opačnej žrdi, no po kľučke na pravačku jej hosťujúca obrankyňa loptu odobrala. Dostala sa k nej Hmírová a strelou spoza šestnástky donútila Cumingsovú k zákroku.

Na Škótkach bolo cítiť, že im robí problém počasie, keďže počas prvého polčasu sa teplota držala nad 30 stupňov Celzia.

2. polčas:

Slovenkám nevyšiel vstup do druhého dejstva, keď už po 40 sekundách inkasovali z kopačky Emslieovej. Nad štadión sa blížila obrovská búrka s výraznou bleskovou aktivitou.

Niekoľko minút pokračovala hra aj počas intenzívneho lejaku, no v 58. minúte hlavná rozhodkyňa Čeliková prerušila duel.

Po takmer hodinovej pauze absolvovali oba tímy krátku rozcvičku a pokračovalo sa v zápase. Veľkú šancu na vyrovnanie mala v 65. minúte Hmírová, ktorá zatvárala zadnú žrď po centri Mikolajovej, ale z bezprostrednej blízkosti namierila hlavičkou do žrde.

V 71. minúte vo vlastnom malom vápne nešťastne odkopla loptu Maťavková, pričom trafila priamo nohu atakujúcej Emslieovej a škótska útočníčka spečatila triumf svojho tímu.

Hlasy po zápase

Peter Kopúň, tréner SR: "Súper mal jednoznačné držanie lopty, vytvoril si možno viacero príležitostí a my sme mu ešte pomohli ku gólu. Bol som však rád, že aj my sme si vytvorili pekné príležitosti. Je cítiť, že máme počas tejto kvalifikácie na sebe deku a nevieme do zápasov vniesť streleckú potenciu. Chápeme, že Škótky sú najlepšie v skupine, ale neboli sme odovzdaným súperom a to ma teší."

Diana Bartovičová, kapitánka SR: "Ťažko sa hodnotí zápas, keď sme opäť prehrali. Dostali sme blbý prvý gól v prvej minúte druhého polčasu. Potom bola pre nás ťažká pauza, keď bol zápas prerušený. Museli sme sa do toho vrátiť, šance sme si vytvorili, ale dostali sme druhý gól."

Tabuľka 2. skupiny B-divízie

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nad štadiónom sa prehnala búrka, zápas prerušili. Slovenky podľahli favorizovaným Škótkam