Slovenské futbalistky čaká životný zápas, v Poprade chcú vypredať štadión

Radosť hráčok Slovenska po víťazstve
Radosť hráčok Slovenska po víťazstve (Autor: Tlačová agentúra SR)
SITA|13. okt 2024 o 11:46

Vstupenky sa predávajú za 3 €, výťažok z predaja sa rozdelí medzi mládežnícke dievčenské družstvá.

BRATISLAVA. Slovenské futbalové reprezentantky už onedlho čaká najdôležitejší zápas v histórií. Úvodný zápas prvého kola play-off o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy.

Duel proti Walesu je na programe 25. októbra od 17:30 v Poprade. Slovenský futbalový zväz (SFZ) a jeho generálny partner Lidl si stanovili ambiciózny cieľ. Po prvýkrát vypredať futbalový štadión počas ženského zápasu.

Hoci je ženský futbal na vzostupe, napriek skvelým výkonom našich hráčok sa mu na Slovensku nedostáva toľko pozornosti, koľko by si zaslúžili.

„Ako generálny partner slovenského futbalu sme hrdým podporovateľom všetkých reprezentácií, vrátane tej ženskej.

Naším cieľom je vypredať zápas proti Walesu a dosiahnuť tak historicky najvyššiu účasť na ženskom futbale, naše hráčky si to určite zaslúžia,“ povedal obchodný riaditeľ Lidla pre starostlivosť o zákazníkov Branislav Brzula.

Celý výťažok z predaja lístkov plánujú rozdeliť medzi všetky slovenské kluby, ktoré majú mládežnícke dievčenské družstvá.

„Sme nesmierne radi, že aj takýmto spôsobom môžeme podporiť talentované hráčky na ich ceste za športovými víťazstvami,“ dodal Brzula.

Súboj Slovensko – Wales sa uskutoční v piatok 25. októbra o 17:30 hod. v Poprade na trávniku Národného tréningového centra s kapacitou 5 700 divákov. Vstupenky sú v predaji za 3 eura.

Lidl si pre futbalových fanúšikov pripravil bohatý program už od skorého popoludnia. Na tréningovom ihrisku sa odohrá mládežnícky turnaj talentovaných futbalistiek vo viacerých vekových kategóriách.

Pred zápasom pri štadióne nebude chýbať ani Fanpark a pripravená je aj polčasová aktivita „Koleso šťastia“ s možnosťou výhry poukážok na nákup v obchodnom reťazci Lidli či balíčky cien SFZ.

Atmosféru dotvoria hudobné vystúpenia známych slovenských umelcov. Na podujatí zaspievajú Tina a Peter Cmorík Band.

„O účasti na vrcholnom podujatí snívame už desiatky rokov a teraz sme k nemu bližšie než kedykoľvek predtým. Samozrejme, čaká nás ešte dlhá a náročná cesta, ale začíname doma, pod Tatrami a veľmi si prajeme, aby nás prišlo povzbudiť čo najviac fanúšikov.

Sľubujem, že na ihrisku necháme všetko a od úvodného hvizdu budeme bojovať za našu krajinu. Pomôžte nám splniť sen, a dosiahnuť úspech, na ktorý bude hrdé celé Slovensko,“ uviedol SFZ.

V prípade výhry slovenského tímu v dvojzápase (odveta je na programe 29. októbra vo Walese), čaká reprezentantky finálový dvojzápas kvalifikačného play-off proti úspešnejšiemu z dvojice Gruzínsko – Írsko (prelom novembra a decembra).

Na ženských ME 2025 vo Švajčiarsku bude štartovať 16 tímov, finálový turnaj ponúkne 31 zápasov v priebehu troch týždňov. Hrať sa bude vo ôsmich mestách.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenské futbalistky čaká životný zápas, v Poprade chcú vypredať štadión