Futbal: Vratislav Greško ukončil reprezentačnú kariéru

Vratislav Greško v drese Leverkusenu.
Vratislav Greško v drese Leverkusenu. (Autor: AP)
SITA|20. feb 2008 o 08:43

BRATISLAVA 20. februára (SITA) - Slovenský futbalista Vratislav Greško už v reprezentačnom drese nenastúpi, legionár z Bayeru Leverkusen odohral podľa denníka Šport v národnom tíme svoje posledné zápasy ...

BRATISLAVA 20. februára (SITA) - Slovenský futbalista Vratislav Greško už v reprezentačnom drese nenastúpi, legionár z Bayeru Leverkusen odohral podľa denníka Šport v národnom tíme svoje posledné zápasy v závere kvalifikácie ME 2008 proti Írsku a Walesu.

"V reprezentácii som skončil. Pri mojom rozhodnutí nehrali nijakú rolu emócie. Urobil som to s chladnou hlavou už pri jesennom zápase s Írskom. To mala byť moja rozlúčka. Vopred som o tom informoval aj trénera Kociana, ktorý ma potom poprosil, aby som mužstvu pomohol ešte s Walesom," povedal pre denník Šport tridsaťročný odchovanec banskobystrického futbalu. "Za Slovensko som vždy rád hrával, dokonca aj vtedy, keď som nemusel. Veď prípravný zápas v Trnave proti Slovinsku mohol znamenať aj koniec mojej kariéry. Ťažké zranenie kolena ma po ňom vyradilo prakticky na dva roky," obzrel sa za svojím účinkovaním v reprezentácii Greško.

Ľavý obranca bol na ME 2000 hráčov do 21 rokov členom tímu, ktorý vybojoval pre Slovensko 4. miesto a miestenku na OH v Sydney. Vratislav Greško absolvoval debut v drese A-tímu Slovenska 11. októbra 2000 na Tehelnom poli v zápase proti Švédsku (0:0), v reprezentácii nastúpil spolu v 34 zápasoch a strelil dva góly: Uzbekistanu (2002) a Luxembursku (2004).

Nachádzate sa tu:
Domov