Odíde brazílsky megatalent z Realu Madrid? Hovorí sa o šialenej sume

Vinícius Júnior v drese Realu Madrid.
Vinícius Júnior v drese Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|12. aug 2024 o 22:27

Tento krok neodmietol a dal povolenie fondu, aby oslovil Real Madrid.

MADRID. Brazílsky útočník Realu Madrid Vinicius Jr. je otvorený ponuke zo Saudskej Arábie vo výške viac ako jednej miliardy eur, uviedli v pondelok pre agentúru Reuters zdroje blízke hráčovi.

Dvadsaťštyriročného Viniciusa oslovili predstavitelia saudskoarabského verejného investičného fondu (PIF), aby sa informovali o jeho záujme prestúpiť do Saudi Pro League (SPL) na základe päťročného kontraktu v hodnote približne 200 miliónov eur za sezónu fixne plus bonusy.

Súčasťou balíka by bola aj samostatná 10-ročná zmluva, na základe ktorej by sa stal ambasádorom majstrovstiev sveta vo futbale v roku 2034, ktoré by sa mali konať v krajine, ale o týchto podmienkach a finančných číslach sa ešte bude rokovať.

Hoci oficiálna ponuka ešte nebola predložená, Vinicius tento krok neodmietol a dal povolenie PIF, aby oslovil Real Madrid.

Napriek tomu, že Vinicius a jeho zástupcovia sú v hlavnom meste Španielska "šťastní a motivovaní", domnievajú sa, že takúto lukratívnu ponuku je potrebné dôkladne preštudovať.

Ďalší zdroj blízky hráčovi uviedol, že Real neprejavil záujem rokovať o prestupe, pričom zdôraznil hráčovu výkupnú klauzulu vo výške jednej miliardy eur.

Real Madrid a PIF nereagovali na žiadosti o komentár.

Saudskoarabské kráľovstvo, ktoré je posadnuté tým, aby ho brali vážne ako futbalovú veľmoc, oznámilo projekt investícií do športových klubov a ich privatizácie, pričom PIF prevezme 75 % kapitálu štyroch hlavných klubov v krajine: Al Ahli, Al Ittihad, Al Hilal a Al Nassr.

Najväčší saudskoarabský prestup uskutočnil najúspešnejší klub krajiny Al Hilal, ktorý vynaložil 90 miliónov eur na kúpu útočníka Neymara z Paris St Germain.

S Karimom Benzemom v Al Ittihad a Cristianom Ronaldom v Al Nassr sa PIF snažila presvedčiť kapitána Francúzska Kyliana Mbappého, ktorý je veľkým menom, ktoré Al Ahli ešte minulý rok chýbalo.

Útočník však odmietol lukratívnu ponuku Saudskej Arábie a v júni prestúpil do Realu Madrid.

Predpokladá sa, že ponuka za Viniciusa je podobná Mbappého ponuke. Brazílčan by sa pripojil k Al Ahli a spojil by sa s bývalými hráčmi Premier League Riyadom Mahrezom a Robertom Firminom.

Vinicius, ktorý má po podpise predĺženia zmluvy v roku 2022 zmluvu do roku 2027, je kandidátom na zisk Zlatej lopty pre najlepšieho hráča sveta po tom, čo v minulej sezóne pomohol Realu k zisku double v Lige majstrov a LaLige.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Odíde brazílsky megatalent z Realu Madrid? Hovorí sa o šialenej sume