Obaja sú dnes tréneri. Vieiru a Rooneyho uviedli do Siene slávy

Patrick Vieira už ako tréner Crystal Palace.
Patrick Vieira už ako tréner Crystal Palace. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|23. mar 2022 o 12:21 (aktualizované 23. mar 2022 o 15:41)

Bola to dobrá kariéra, hovorí Viera.

LONDÝN. Patrick Vieira a Wayne Rooney sa stali deviatym, respektíve desiatym členom Siene slávy futbalovej Premier League.

Francúzsky reprezentant odohral v najvyššej anglickej súťaži 307 duelov, v roku 2004 priviedol Arsenal Londýn ako kapitán k titulu bez jedinej prehry v sezóne.

Rooneymu patrí druhá priečka v historickej tabuľke strelcov najvyššej anglickej súťaže s 208 presnými zásahmi. Počas kariéry si obliekal dres Evertonu a Manchestru United, aktuálne trénuje druholigové Derby County.

"Je pre mňa veľkou cťou byť v Sieni slávy. Vždy bolo mojím snom stať sa profesionálnym futbalistom, dávať góly a vyhrávať trofeje. Mal som šťastie, že som mohol päťkrát v súťaži triumfovať," uviedol Rooney pre DPA.

Wayne Rooney.
Wayne Rooney. (Autor: TASR/AP)

Vďaku za ocenenie prejavil aj rodák z Dakaru a majster sveta z roku 1998. Vieira síce nestrieľal góly ako na bežiacom páse ako Rooney, ale jeho schopnosť udržať či vybojovať loptu v strede poľa pre svoj tím bola fascinujúca. 

"Keď som sa to dozvedel, zaspomínal som si, ako som začínal ako malý chlapec v Senegale a na predmestí Paríža. Byť dnes v spoločnosti takých mien ma napĺňa hrdosťou a dáva mi pochopiť, že aj ja som mal svoje kvality.

Mal som šťastie, že som mohol nastupovať s hráčmi ako Thierry Henry či Dennis Bergkamp. Bola to dobrá kariéra," zaspomínal si Vieira.

Spomenutí hráči sa pripojili k Alanovi Shearerovi, Davidovi Beckhamovi, Ericovi Cantonovi, Frankovi Lampardovi, Stevenovi Gerardovi, Thierrymu Henrymu, Royovi Keanovi a Dennisovi Bergkampovi, informoval Daily Mail.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Obaja sú dnes tréneri. Vieiru a Rooneyho uviedli do Siene slávy