VIDEO: Ronaldo pokračuje v gólovej produkcii, presadil sa aj Mane

Cristiano Ronaldo sa teší z gólu.
Cristiano Ronaldo sa teší z gólu. (Autor: Twitter AlNassr FC)
TASR|30. aug 2023 o 10:50

Senegalskému futbalistovi prihrával na gól práve Ronaldo.

RIJÁD. Portugalský futbalový útočník Cristiano Ronaldo strelil dva góly pri víťazstve svojho tímu Al-Nassr v saudskoarabskej lige nad Al Shababom 4:0.

Oba dal v prvom polčase a oba z penált, v 40. minúte navyše prihral na tretí gól ďalšiemu hviezdnemu spoluhráčovi Sadiovi Manemu.

VIDEO: Zostrih zápasu Al-Nassr - Al Shabab

Po krátkom výpadku zavinenom zranením sa tak Ronaldo dostáva do formy pred šlágrom J-skupiny kvalifikácie ME 2024 proti Slovensku, ktorý je na programe 8. septembra v Bratislave.

Mane dal v štyroch ligových dueloch rovnaký počet gólov, Ronaldo má bilanciu päť presných zásahov a dve asistencie v troch stretnutiach.

V utorkovom zápase mohol pridať aj ďalšie. Šesť minút po svojom prvom góle poslal loptu do siete presnou hlavičkou, no VAR gól neuznal pre faul.

Ronaldo síce postrčil súpera, no ten spadol až po kolízii so spoluhráčom. V 63. minúte kopal Al-Nassr tretiu penaltu v zápase, portugalský kanonier ju namiesto skompletizovania hetriku prepustil Abdulrahmanovi Ghareebovi, ten ju však nepremenil, keď trafil do tyčky.

Ronaldovi to nevyšlo ani v 67. minúte, keď jeho gól neplatil pre ofsajd, a ani desať minút pred koncom.

Tridsaťosemročný útočník si vyskočil na center z ľavej strany, jeho hlavičku zastavila žrď, ale Sultan Al-Ghannam loptu pohotovo dorazil do siete - 4:0.

Síce sa mu nepodarilo dať druhý hetrik za sebou, no po jednoznačnej výhre bol spokojný.

"Úžasná atmosféra na našom štadióne! Som veľmi šťastný, že môžem oslavovať toto víťazstvo s našimi fanúšikmi! Podali sme fantastický výkon. Vamos," napísal po stretnutí na sociálnej sieti.

Al-Nassru patrí šieste miesto v tabuľke, keď na úvod ročníka dvakrát prehral.

Proti Al-Shababu, ktorý počas leta toľko nenakupoval a jeho trhová hodnota je len 39 miliónov eur oproti 204 miliónom jeho súpera, Al-Nassr dominoval a na strely vyhral jednoznačne 16:3 (10:1 na bránku).

Po štyroch kolách je na čele súťaže Al-Ittihad so stredopoliarmi Fabinhom, N'Golom Kantem či útočníkom Karimom Benzemom, ktorý vyhral všetky duely novej sezóny so skóre 12:0.

O skóre za ním je ďalší prestupovo mimoriadne aktívny klub Al Ahli, ktorý v utorok vyhral nad Al Taee 2:0 vďaka gólom Riyada Mahreza a Francka Kessieho.

Tabuľka Saudi Pro League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Saudi Pro League»VIDEO: Ronaldo pokračuje v gólovej produkcii, presadil sa aj Mane