Ukrajinský futbalista nechce hrať v Petrohrade. Predčasne klub opúšťa

Futbalisti Zenitu Petrohrad.
Futbalisti Zenitu Petrohrad. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. mar 2022 o 15:29

Medzinárodná hráčska asociácia presadzuje možnosť jednostranného ukončenia kontraktov zahraničných futbalistov v Rusku.

BRATISLAVA. Ukrajinský obranca Jaroslav Rakyckyj pre ruskú agresiu opúšťa tím ruského futbalového majstra Zenit Petrohrad.

Tridsaťdvaročný futbalista odohral v rodnom meste Vladimíra Putina 108 zápasov, v ktorých strelil sedem gólov.

“Pre zložitú rodinnú situáciu požiadal klub o predčasné ukončenie zmluvy. Rodine a priateľom nášho hráča želáme všetko najlepšie a samozrejme, dúfame, že ho opäť uvidíme na futbalovom ihrisku,“ zverejnil stanovisko veľkoklub z Petrohradu, cituje z neho portál ORF.

Jaroslav Rakyckyj do Petrohradu prestúpil v januári 2019 z najlepšieho ukrajinského tímu Šachtar Doneck. A tento jeho odchod do Ruska vyvolal vlnu nevôle. Vtedajší reprezentačný tréner Andrij Ševčenko ho dokonca na tri zápasy nenominoval do zostavy národného mužstva.

Obranca potom sám oznámil svoj odchod z reprezentácie s odôvodnením, že futbal sa stal príliš politickým.

Medzinárodná hráčska asociácia FIFpro aktuálne presadzuje možnosť jednostranného ukončenia kontraktov zahraničných futbalistov v Rusku a bezplatného prestupu. “Pracujeme na pláne, ktorý umožní zahraničným hráčom predčasne ukončiť zmluvy s ruskými klubmi,“ uviedla FIFpro.

K prestupom by tak mohlo prísť skôr ako v najbližšom letnom termíne. “Rokujeme s ligami a s FIFA o zmene pravidiel, ktoré umožnia hráčom opustiť svoje aktuálne ruské kluby a nájsť si prácu inde,“ povedal generálny sekretár FIFpro Jonas Baer-Hoffmann.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ukrajinský futbalista nechce hrať v Petrohrade. Predčasne klub opúšťa