Absencia Lobotku dáva priestor iným hráčom. So zraneniami sa trápia aj ostatné kluby

Stanislav Lobotka.
Stanislav Lobotka. (Autor: REUTERS)
REUTERS|17. okt 2024 o 15:55

Neapol je vo výhode, sústredí sa len na domácu súťaž.

NEAPOL. Taliansky SSC Neapol sa po minulej sezóne, ktorá bola plná problémov, dostáva späť do hry.

Po sklamaní, keď skončili až desiaty a vyhodili dvoch trénerov, teraz pod vedením Antonia Conteho konečne nachádzajú svoj rytmus.

Tým, že nemusia čeliť žiadnym európskym súťažiam, sa môžu sústrediť na Serie A. Ak v nedeľu vyhrajú nad Empoli, vedia si aj naďalej poistiť svoje prvenstvo v tabuľke. 

Od úvodnej prehry 0:3 s Hellas Verona je Neapol neporazený, vyhral päť z posledných šiestich zápasov. 

Aj keď sa tím z Neapola nemusí obávať európskeho futbalu, posledná medzinárodná prestávka priniesla viaceré problémy, keď záložník Stanislav Lobotka a obranca Mathias Olivera sú otázni na nedeľu. 

Absencia Lobotku by mala dať Billymu Gilmourovi jeho prvý ligový štart za Neapol od jeho príchodu a pravdepodobne sa postaví vedľa ďalšieho škótského reprezentanta Scotta McTominaya. 

Empoli sa minulú sezónu topilo v zostupe, ale v tejto ligovej sezóne prehrali iba jeden zápas, ktorý prišiel v ich poslednom stretnutí proti Laziu. Aj keď má toskánsky tím problémy so strelením gólov, ich obrana doteraz bola spoľahlivá. 

Tím Roberta D'Aversu dokázal za sedem zápasov streliť iba šesť gólov, ale má druhú najlepšiu obrannú bilanciu v Serie A za Juventusom, keď inkasovali len štyri góly, a ich tri domáce zápasy sa skončili všetky bezgólovými remízami. 

Inter Miláno sa v nedeľu predstaví proti AS Rím, kde by vedelo víťazstvo Interu a zaváhanie Neapolu, zmeniť lídra tabuľky. 

Juventus stratil body remízou 1:1 doma s Cagliari v poslednom zápase, čím sa dostal o tri body za Neapol na tretie miesto. V sobotu privítajú Lazio, pričom oba tímy majú rovnakých 13 bodov. 

Juventus zasiahli zranenia, obranca Gleison Bremer bude chýbať dlhodobo a spolu so záložníkmi Teunom Koopmeinersom a Nicolasom Gonzalezom sú teraz otázni aj Weston McKennie a Nicolo Fagioli na zápas proti Laziu. 

AC Miláno sa v sobotu pokúsi odčiniť prehru proti Fiorentine, ktorá ich posunula na šiestu priečku so stratou piatich bodov na vedúci Neapol.

V tomto zápase narazia na formu Udinese a hneď po ňom ich čaká utorňajší duel s Club Brugge v Lige majstrov. 

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Absencia Lobotku dáva priestor iným hráčom. So zraneniami sa trápia aj ostatné kluby