Fanúšikovia vydávali opičie zvuky, ich terčom boli hráči AC Miláno

Futbalisti AC Miláno.
Futbalisti AC Miláno. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. mar 2022 o 11:50

Rasistické útoky už rieši talianska futbalová federácia.

MILÁNO. Hráči AC Miláno Francúz Mike Maignan a Angličan Fikayo Tomori boli opakovane terčom rasistických útokov počas duelu v Cagliari.

Tím zo Sardínie prehral doma s milánskym AC 0:1 po góle alžírskeho stredopoliara Ismaela Bennacera. Skvelú prácu odviedol brankár hostí Mike Maignan, no na zápas aj tak nebude spomínať v dobrom.

Fanúšikovia domácich počas zápasu vydávali opičie zvuky odkazujúce na tmavú farbu pleti 26-ročného gólmana. Po záverečnom hvizde rozhodcu na Francúza hádzali nespratníci rôzne predmety, napríklad fľaše.

Správanie fanúšikov po zápase kritizoval aj tréner Milánčanov Stefano Pioli.

"Maignan mi povedal, že bol rasovo zneužívaný. V dnešnej dobe si nikto nič také nezaslúži. Je to prvýkrát, čo takto zareagoval. To znamená, že sa stalo naozaj niečo zlé, čo sa stať nemalo. Tomori hovoril to isté," dodal Pioli.

"Tento hrací deň bol venovaný boju proti rasizmu, no máme pred sebou ešte dlhú cestu a musíme proti tomu bojovať spoločne," píše sa v stanovisku lídra talianskej Serie A na sociálnych sieťach.

Talianske médiá v nedeľu informovali, že tamojšia federácia začala vyšetrovanie rasistického skandovania. V ostatných rokoch mnohí aj svetoví hráči tmavej pleti sa v Serie A stali terčom rasistických pokrikov nespratných fanúšikov.

Boli medzi nimi Sulley Muntari z Ghany, Koulidou Koulibaly zo Senegalu, Ghančan Kevin Prince-Boateng, Kamerunčan Samuel Eto'o aj Moise Kean z Pobrežia Slonoviny. Problém rasizmu riešil aj bývalý belgický kanonier Interu Miláno Romelu Lukaku či anglický obranca Chris Smalling z AS Rím.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Fanúšikovia vydávali opičie zvuky, ich terčom boli hráči AC Miláno