Sterling a Chilwell zrejme končia v Chelsea, tréner Maresca s nimi nepočíta

Raheem Sterling
Raheem Sterling (Autor: SITA/AP)
TASR|21. aug 2024 o 17:05

Obaja trénujú mimo prvého tímu.

LONDÝN. Anglickí futbalisti Raheem Sterling a Ben Chilwell v súčasnosti netrénujú s prvým tímom FC Chelsea. Podľa britských médií sú obaja hráči na odchode z londýnskeho klubu.

Dvojica nenastúpila v nedeľnom zápase anglickej Premier League proti úradujúcemu majstrovi Manchestru City, s ktorým Chelsea prehrala 0:2.

Ich budúcnosť na Stamford Bridge nevyzerá ružovo, podľa trénera "The Blues" Enza Marescu nebudú Sterling s Chilwellom dostávať veľa priestoru v zostave, ak sa rozhodnúť zotrvať v mužstve.

"V tomto momente trénujú obaja mimo prvého tímu. Máme široký káder, pre mňa je nemožné dopriať všetkým veľa minút na trávniku. Ak chcú dostávať veľa priestoru, pravdepodobne bude pre nich lepšie odísť niekam inam," citovala Marescu agentúra AFP.

Dvadsaťdeväťročný Sterling, ktorý od príchodu do Chelsea v roku 2022 odohral za klub 59 ligových zápasov, nie je podľa Marescu krídelník, akého si na tomto poste predstavuje.

"Nehovorím, že nie je dobrý futbalista, no preferujem iné typy krídelníkov," poznamenal Maresca. V podobnom duchu sa vyjadril aj na adresu 27-ročného ľavého krajného obrancu Chilwella, ktorý má rovnako ako Sterling bohaté skúsenosti z anglického národného tímu.

"Chilwella považujem za fajn chlapíka, ale hovoril som mu, že na jeho poste sa mu nebude u nás tak dariť. Nemyslím si, že to musí pre nich znieť brutálne, skrátka som len úprimný," dodal Maresca.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Sterling a Chilwell zrejme končia v Chelsea, tréner Maresca s nimi nepočíta