Už desať rokov neboli na veľkom turnaji. Gréci to opäť skúsia so zahraničným trénerom

Srb Ivan Jovanovič sa stal novým trénerom gréckej futbalovej reprezentácie.
Srb Ivan Jovanovič sa stal novým trénerom gréckej futbalovej reprezentácie. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. aug 2024 o 18:40

Vnímam to ako špeciálne ocenenie, povedal Jovanovič.

ATÉNY. Srb Ivan Jovanovič sa stal novým trénerom gréckej futbalovej reprezentácie. Tá sa už dekádu nekvalifikovala na finálový turnaj MS či ME, naposledy štartovala na MS 2014 v Brazílii.

Šesťdesiatdvaročný Jovanovič nahradil na lavičke Uruguajčana Gusa Poyeta. Jeho tím prehral v baráži ME s Gruzínskom v jedenástkovom rozstrele.

"Byť trénerom Grécka vnímam ako špeciálne ocenenie. Pokúsim sa naplniť očakávania fanúšikov," uviedol Jovanovič na piatkovej tlačovej konferencii, na ktorej ho predstavili ako nového kouča "Hellas".

Jeho asistentmi budú bývalí dlhoroční reprezentanti Dimitris Salpingidis, Vasilis Torosidis a Dimitris Papadopoulos. S vedením Gréckej futbalovej federácie podpísali všetci členovia realizačného tímu dvojročnú zmluvu.

Jovanovič strávil veľkú časť hráčskej kariéry v gréckom klube Iraklis Solún.

Ako tréner pôsobil v Grécku, na Cypre a v SAE, kde bol aj reprezentačný kouč. Naposledy trénoval Panathinaikos Atény, kde skončil vlani v decembri.

Premiéru vo funkcii absolvuje Jovanovič 7. septembra, keď Gréci privítajú v Pireu v stretnutí B-divízie Ligy národov hráčov Fínska. Okrem toho sú účastníkmi 2. skupiny aj Írsko a Anglicko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Už desať rokov neboli na veľkom turnaji. Gréci to opäť skúsia so zahraničným trénerom