Opory Realu sa rozstrieľali. Oslabená Barcelona prišla o vedenie v závere

Vinicius Junior a Karim Benzema.
Vinicius Junior a Karim Benzema. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|8. jan 2022 o 18:10 (aktualizované 8. jan 2022 o 22:53)

Mallorca prehrala na ihrisku posledného, Slováci nehrali.

MADRID. Futbalisti Realu Madrid zdolali v sobotnom zápase 20. kola španielskej La Ligy na domácom štadióne Valenciu 4:1.

Neúplnú tabuľku vedú s náskokom ôsmich bodov pred druhou Sevillou, ktorú čaká v nedeľu domáci duel s Getafe (16.15 SEČ).

Real poslal v závere prvého polčasu do vedenia Karim Benzema, ktorý premenil pokutový kop nariadený po faule Omara Aldereteho na Casemira v šestnástke hostí. Po prestávke sa za domácich dvakrát strelecky presadil Vinicius Junior.

Valencia v 76. minúte znížila zásluhou Goncala Guedesa, ktorý síce nepremenil penaltu, no odrazenú loptu poslal hlavou do siete. Záverečné slovo mal však domáci Benzema, francúzsky kanonier v 88. minúte svojím druhým gólom v zápase spečatil výsledok na 4:1.

Valencia prehrala druhý zápas za sebou a v tabuľke jej patrí deviate miesto.

Zaváhala Barcelona, ktorá iba remizovala na ihrisku Granady 1:1. Nevyužila tak možnosť poskočiť na tretie miesto, v tabuľke jej patrí šiesta priečka, Granada je dvanásta.

Už v 8. minúte rozvlnil sieť Luuk de Jong, no rozhodcovia jeho gól po zásahu VAR neuznali pre ofsajd prihrávajúceho Gaviho. Holandský útočník si napravil chuť v druhom polčase, keď v 57. minúte skóroval hlavou po centri Daniho Alvesa.

Barcelone skomplikovalo situáciu vylúčenie Gaviho v 80. minúte po druhej žltej karte. Domáci presilovku využili, v 89. minúte sa po rohovom kope odrazila lopta k Antoniovi Puertasovi, ktorý nechytateľnou strelou do pravého horného rohu vyrovnal na konečných 1:1.

Barcelone chýbalo zo zdravotných dôvodov deväť hráčov vrátane Ansu Fatiho, Pedriho, Frenkieho de Jonga, Sergiho Roberta, Martina Braithwaitea či novej posily Ferrana Torresa.

V ďalšom zápase Mallorca prehrala na ihrisku Levante 0:2. Hostia niekoľko minút pred koncom takmer vyrovnali na 1:1, po zásahu VAR však rozhodca neuznal gól pre ruku a následne sa tešili na opačnej strane domáci, keď na konečných 2:0 upravil Jose Luis Morales.

Domáci sa ujali tesného vedenia v 48. minúte po prízemnej strele Roberta Soldada, ktorá skončila za chrbtom Lea Romana.

Mallorca mala veľkú šancu vyrovnať o 20 minút neskôr, no Brian Olivan nepremenil penaltu a po neuznanom góle Fera Nina jej tlak neviedol k vyrovnaniu. Na konečných 2:0 upravil Morales z brejku.

Slovenskí reprezentanti v službách RCD Mallorca do zápasu nezasiahli. Obranca Martin Valjent, ktorý v stredu v pohárovom zápase proti Barcelone (0:1) nútene striedal pre zranenie, sedel na lavičke náhradníkov. Brankár Dominik Greif naďalej nefiguruje na súpiske.

Futbalisti Realu Sociedad San Sebastian zvíťazili na domácom ihrisku nad Celtou Vigo (1:0), jediný gól vsietil v 14. minúte Oyarzabal. V druhom polčase navýšil vedenie Elustondo, jeho gól však neuznal VAR pre ofsajd.

V tabuľke sa bodovo dotiahli na tretie miesto a zastavil sériu šiestich stretnutí bez víťazstva.

La Liga - 20. kolo:

Levante - RCD Mallorca 2:0 (0:0)

Góly: 48. Soldado, 90.+6. Morales

ČK: 83. Campana (Levante)

/Martin Valjent bol na lavičke hostí, Dominik Greif (obaja Mallorca) nebol na zápasovej súpiske pre pozitívny test na koronavírus/

Real Sociedad - Celta Vigo 1:0 (1:0)

Gól: 14. Oyarzabal

Granada - Barcelona 1:1 (0:0)

Góly: 89. Puertas - 57. L. de Jong

ČK: 80. Gavi (Barcelona) po 2. ŽK

Real Madrid - Valencia 4:1 (1:0)

Góly: 43. a 88. Benzema (prvý z 11m), 52. a 61. Vinicius Junior - 76. Guedes


Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Opory Realu sa rozstrieľali. Oslabená Barcelona prišla o vedenie v závere