Iberské derby nemalo víťaza. Cristiano Ronaldo nastúpil až po hodine

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: TASR/AP)
SITA, TASR|3. jún 2022 o 11:30

Portugalčania boli po zápase v Seville spokojnejší.

BARCELONA. Futbalisti Španielska a Portugalska sa pri štvrtkovom vstupe do Ligy národov 2022/2023 rozišli v Seville po remíze 1:1.

V zápase najvyššej A-divízie viedli domáci reprezentanti po zásahu Álvara Moratu z 25. minúty. Majstrom Európy spred šiestich rokov sa podarilo vyrovnať v 82. minúte, keď sa presadil Ricardo Horta.

To už bol na trávniku i hviezdny Cristiano Ronaldo, ktorého tréner Portugalska Fernando Santos nechal úvodnú hodinu zápasu na lavičke náhradníkov.

"Odchádzame s dobrým pocitom, pretože Španielsko má veľmi silný tím a navyše sme hrali vonku. Pre Portugalsko je to dobrý výsledok," povedal portugalský záložník anglického Manchestru City Bernardo Silva.

Dvadsaťsedemročný krídelník SC Braga Horta cítil po zápase cítil obrovské zadosťučinenie, do reprezentácie sa vrátil po ôsmich rokoch.

"Som na seba hrdý. Zaslúžim si byť v národnom tíme. Chcel som potvrdiť, že som pozvánku dostal opodstatnene," povedal Horta.

Strelec jediného gólu Španielov Morata až taký spokojný nebol. Mrzelo ho, že domácim sa nepodarilo rozhodnúť zápas v skorších fázach a v závere sa im to vypomstilo.

"Hrali sme proti skvelému mužstvu. V tejto skupine nie je slabý súper. Musíme naďalej tvrdo pracovať," poznamenal útočník talianskeho Juventusu Turín.

Morata sa dostal už na siedme miesto v historickej tabuľke reprezentačných strelcov. V 53 stretnutiach nastrieľal 26 gólov a vyrovnal sa Emiliovi Butragueňovi.

Kapitán "Furie Roja" Sergio Busquets si pripísal už 135. štart za národný tím a osamostatnil sa na tretej priečke v počte odohratých zápasov, keď sa odpútal od Xaviho Hernandeza. Pred ním sú už iba Iker Casillas (167 štartov) a Sergio Ramos (180).

V rovnakej skupine si Česko poradilo v domácom prostredí so Švajčiarskom (2:1). Štyria víťazi skupín v A-divízii sa kvalifikujú na turnaj Final Four, ktorý sa bude konať v júni budúceho roka. Víťazi skupín v nižších divíziách získajú postup "o poschodie vyššie".

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Iberské derby nemalo víťaza. Cristiano Ronaldo nastúpil až po hodine