Barcelone svitá na lepšie časy. Dosiahla nečakane vysoký zisk a znížila dlhy

Spotify Camp Nou, domáci štadión tímu FC Barcelona.
Spotify Camp Nou, domáci štadión tímu FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. okt 2023 o 14:46

Katalánci nateraz neplánujú použiť ďalšie finančné páky, aby znižoval svoje záväzky.

BARCELONA. Španielsky futbalový veľkoklub FC Barcelona zaznamenal v predchádzajúcej sezóne čistý zisk 304 miliónov eur a prekonal vlastné očakávania.

Kataláncom sa podarilo znížiť celkový dlh zo sumy 680 miliónov eur v júni 2021 na 552 miliónov eur v júni 2023.

Vedenie klubu preto nateraz neplánujú použitie ďalších finančných pák, aby znižovali svoje záväzky.

"Podarilo sa nám zalepiť dieru, ale treba pokračovať v práci na znižovaní dlhu na udržateľnú výšku. Vraciame sa k bežným príjmom. To znamená bez mimoriadnych operácií, bez pák či predajov," informoval viceprezident ekonomického oddelenia klubu Eduard Romeu. V nedávnej minulosti mali "blaugranas" dlh viac ako miliardu eur.

Predstavitelia FC Barcelona pred viac ako rokom využili sériu finančných operácií, ktoré klubu pomohli výrazne znížiť dlh. Šlo o predaj 25 percent svojich televíznych práv na španielsku ligu na 25 rokov a 25-percentný podiel v Barca Studios.

Väčšinu výdavkov klubu tvorili platy, šlo až o 676 miliónov eur. Katalánci aj v sezóne 2023/2024 očakávajú zisk napriek tomu, že počas rekonštrukcie štadióna Camp Nou hráva domáce zápasy na menšom Olympijskom štadióne Lluísa Companysa.

Klub predpokladá, že počas aktuálneho ročníka vygeneruje 859 miliónov eur a pred zdanením dosiahne zisk na úrovni 11 miliónov eur.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Barcelone svitá na lepšie časy. Dosiahla nečakane vysoký zisk a znížila dlhy