Dvadsaťjednotka pokračuje v príprave na domáci šampionát, vyzve zvučných súperov

Slovenskí futbalisti do 21 rokov.
Slovenskí futbalisti do 21 rokov. (Autor: Facebook Slovenský futbalový zväz)
TASR|16. aug 2024 o 18:39

Slovenskí futbalisti do 21 rokov odohrajú štyri zápasy doma a dva vonku.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov odohrá do konca roka v rámci prípravy na budúcoročné domáce majstrovstvá Európy šesť duelov.

V septembri sa predstaví v dvoch stretnutiach mimo územia Slovenska, v októbri a novembri bude hrať celkovo štyrikrát doma.

Zverenci Jaroslava Kentoša nastúpia v septembri v Budapešti proti Maďarsku a v cyperskom Achnase proti Bielorusom.

"Maďari sú bezpochyby kvalitný súper. V marci dokázali svoje oba kvalifikačné zápasy vyhrať. V ťažkej skupine so Španielskom, Škótskom a Belgickom bojujú o postup.

Určite však chceme vyhrať. Bielorusi budú trochu iný súper, hoci napríklad rozostavenie majú podobné ako Maďarsko. Preferujú hru na troch stopérov.

V ofenzíve majú už viac variantov, pričom v posledných prípravných zápasoch na Malte hrali aj v rozostavení 4-3-3.

Bielorusko síce už nemôže na Euro postúpiť, no kvalifikačnú skupinu má ťažkú so súpermi ako Portugalsko, Grécko či Chorvátsko. Podceniť ich neradno.

Majú svoju kvalitu, čoho dôkazom je aj ich marcové víťazstvo nad Gréckom," pripomenul asistent trénera reprezentácie do 21 rokov Tibor Goljan podľa oficiálnej webstránky Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Po dvojzápase s Maďarskom a Bieloruskom čaká slovenských mladíkov konfrontácia so štyrmi kvalitnými súpermi, z ktorých všetci sú aktuálne vo svojich kvalifikačných skupinách na prvom alebo druhom mieste.

Postupne vyzvú reprezentáciu Grécka, Walesu, Holandska a Portugalska.

"Sú to tímy, ktoré môžeme očakávať, že sa predstavia na majstrovstvách Európy. Tieto zápasy budú pre nás skvelou previerkou a prípravou pred budúcoročným Eurom.

Rozhodne nám tieto stretnutia ukážu naše silné stránky ako aj miesta, na ktorých musíme zapracovať," doplnil Goljan.

Zápasy sa budú konať v štyroch rôznych mestách. S Gréckom sa dvadsaťjednotka predstaví v piatok 11. októbra v Nitre, štyri dni nato slovenskí mladíci vyzvú v Dunajskej Strede Wales.

S Holandskom, ktoré zatiaľ prechádza svojou kvalifikačnou skupinou bez straty jediného bodu, si zverenci trénera Kentoša zmerajú sily vo štvrtok 14. novembra v Žiline.

Kalendárny rok 2024 uzavrie dvadsaťjednotka v pondelok 18. novembra zápasom proti Portugalsku, ktorý sa odohrá v Trenčíne.

"Výber dejísk zápasov nie je náhodný. Ide všetko o mestá a štadióny, kde sa uskutočnia o rok majstrovstvá Európy a tieto zápasy budú slúžiť aj ako test.

Rovnako sme prihliadali na to, aby sme pomohli spropagovať prostredníctvom reprezentácie aj jednotlivé organizátorské mestá.

V neposlednom rade sme chceli priblížiť náš reprezentačný tím do 21 rokov čo najväčšiemu počtu fanúšikov na Slovensku," priblížil výber dejísk zápasov technický vedúci reprezentácie do 21 rokov Martin Hrnčír.

Program reprezentácie SR do 21 rokov

Štvrtok 5. septembra: Maďarsko - Slovensko (Budapešť)

Utorok 10. septembra: Slovensko - Bielorusko (Achnas/Cyprus)

Piatok 11. októbra: Slovensko - Grécko (Nitra)

Utorok 15. októbra: Slovensko - Wales (Dunajská Streda)

Štvrtok 14. novembra: Slovensko - Holandsko (Žilina)

Pondelok 18. novembra: Slovensko - Portugalsko (Trenčín)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Dvadsaťjednotka pokračuje v príprave na domáci šampionát, vyzve zvučných súperov