Slovákov čaká súboj o prvé miesto v Lige národov, Dúbravku nahradí opora Slovana

Na snímke je brankár Slovana Bratislava Dominik Takáč.
Na snímke je brankár Slovana Bratislava Dominik Takáč. (Autor: REUTERS)
TASR|3. okt 2024 o 15:05 (aktualizované 3. okt 2024 o 17:03)

Slovenská futbalová reprezentácia pokračuje v Lige národov.

BRATISLAVA. Francesco Calzona zaradil pred zápasmi Slovenska v Lige národov do nominácie premiérovo obrancu Timoteja Hranicu zo Žiliny.

Slováci odohrajú v piatok 11. októbra v C-divízii duel proti Švédsku na Tehelnom poli a o tri dni neskôr sa predstavia na pôde Azerbajdžanu.

V nominácii absentuje zranená brankárska jednotka Martin Dúbravka (Newcastle), trojicu gólmanov tak doplnil Dominik Takáč zo Slovana.

Okrem Dúbravku sú zranení aj jeden z najlepších strelcov tohtoročných ME Ivan Schranz a kľúčový stredopoliar Juraj Kucka.

"Neteší ma to, máme aj Ondreja Dudu a Tomáša Suslova, ktorí nie sú v ideálnej forme. Ideme do týchto zápasov v nie najlepšej forme," povedal taliansky tréner na štvrtkovej tlačovej konferencii.

VIDEO: Calzona o nominácii

Devätnásťročného pravého obrancu Hranicu sleduje tréner so svojim tímom od jeho príchodu do "áčka" Žiliny na začiatku tohto roku.

"Chceme ho vidieť na pozícii pravého obrancu, chceme vidieť ako pracuje pod našimi rukami a s hráčmi z reprezentácie. Je to jediný spôsob, ako zistiť, či má hráč potenciál do budúcnosti," vysvetlil Calzona.

VIDEO: Calzona o zápase so Švédskom

Zároveň dodal, že Hranica o týždeň opustí tím, pripojí sa k reprezentácii do 21 rokov a do zápasov Ligy národov tak nezasiahne.

Nominácia Slovenska

Brankári: Marek Rodák, Henrich Ravas, Dominik Takáč

Obrancovia: Peter Pekarík, Michal Tomič, Norbert Gyömbér, Denis Vavro, Ľubomír Šatka, Milan Škriniar, Adam Obert, Dávid Hancko, Samuel Kozlovský, Timotej Hranica

Stredopoliari: Stanislav Lobotka, Ondrej Duda, László Bénes, Tomáš Rigo, Patrik Hrošovský, Matúš Bero, Christián Herc

Útočníci: Lukáš Haraslín, Dávid Ďuriš, Leo Sauer, Ľubomír Tupta, Tomáš Suslov, Dávid Strelec, Róbert Boženík

Tabuľka skupiny 1

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovákov čaká súboj o prvé miesto v Lige národov, Dúbravku nahradí opora Slovana