Calzona prvýkrát povolal Suslova: Chcem mu ukázať, čo je vo mne

Tomáš Suslov v zápase Slovensko - Ukrajina v baráži ME vo futbale do 21 rokov 2023.
Tomáš Suslov v zápase Slovensko - Ukrajina v baráži ME vo futbale do 21 rokov 2023. (Autor: Milan Štefánik/jimifoto.sk)
SITA|16. nov 2022 o 14:00

Slovenský tím čakajú dva prípravné zápasy.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový stredopoliar Tomáš Suslov sa už zotavil zo zranenia členka a je pripravený nastúpiť v drese slovenskej reprezentácie vo štvrtkovom medzištátnom zápase proti Čiernej Hore v Podgorici.

Dvadsaťročný rodák zo Spišskej Novej Vsi odohral v aktuálnej sezóne jedenásť zápasov za holandský FC Groningen v Eredivisie, strelil v nich jeden gól.

"Áno, som úplne v poriadku, bol to aj môj zámer. Pred odchodom na zraz som chcel nastúpiť aspoň do jedného zápasu, aby som vedel, či s tým môžem hrať.

Chvalabohu, všetko dopadlo dobre a som pripravený hrať aj za reprezentáciu," uviedol Suslov pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Má za sebou niekoľko tréningov

Sedemnásobný reprezentant Slovenska sa prvýkrát ocitol v nominácii talianskeho trénera Francesca Calzonu.

"Chcem mu ukázať, čo je vo mne a pomôcť mužstvu na ihrisku. Zatiaľ sme sa rozprávali všeobecne o futbale. O taktických veciach, ktoré odo mňa bude vyžadovať, k tomu ešte prídeme.

Ale absolvovali sme už niekoľko tréningov a zatiaľ sú pocity dobré," skonštatoval ofenzívny stredopoliar, ktorý hral za Slovensko aj v mládežníckych kategóriách.

Tomáš Suslov sa so spoluhráčmi teší po strelenom góle v zápase Bielorusko - Slovensko v Lige národov.
Tomáš Suslov sa so spoluhráčmi teší po strelenom góle v zápase Bielorusko - Slovensko v Lige národov. (Autor: TASR/AP)

Suslov sa chce v najbližších dueloch v Čiernej Hore a domácom proti Čile zoznámiť s herným systémom Calzonu:

"V prvom rade sa musíme pozerať na seba. Toto stretnutie a aj to proti Čile sú prípravné, budeme ich však chcieť zvládnuť výsledkovo. Ešte dôležitejšie je, aby sme dostali do krvi to, čo tréner od nás očakáva a plnili jeho pokyny."

Hamšík je pre neho inšpiráciou

Zápas proti Čile bude zároveň aj reprezentačná rozlúčka Mareka Hamšíka, ktorý privítal Suslova na jeho prvom zraze v národnom tíme.

"Jeho kariéra je bohatá, bol na troch šampionátoch. Pre každého jedného z nás, mladších hráčov v áčku, dvadsaťjednotke, ďalších mládežníckych kategóriách či na klubovej úrovni, je Marek inšpirácia a každý by chcel mať takú kariéru ako on.

Je to veľký hráč a máme sa čo od neho učiť. Spomínam sa na môj prvý zraz, kde ma privítal aj práve Marek. Všetci ma vzali hneď do partie.

Na Mareka ako človeka a ako futbalistu môžem hovoriť iba v dobrom. Má veľké srdce a veľmi si ho vážim," dodal Tomáš Suslov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Calzona prvýkrát povolal Suslova: Chcem mu ukázať, čo je vo mne