Spartak Trnava oslávi storočnicu vo veľkom štýle, príde hviezdny gratulant

Fanúšikovia FC Spartak Trnava.
Fanúšikovia FC Spartak Trnava. (Autor: TASR)
Michal Šášky|20. jún 2023 o 12:30 (aktualizované 20. jún 2023 o 12:45)

Slovenský klub vyzve v špeciálnom zápase CF Valencia z La Ligy.

TRNAVA. Sobotu 22. júla majú už dlhšie poznačenú v kalendári všetci fanúšikovia Spartaka Trnava. Klub na tento deň avizoval špeciálny zápas pri príležitosti osláv storočnice.

Ohľadom súpera sa horlivo debatovalo vo fanúšikovských fórach, špekulovalo sa ohľadom najslávnejších súperov Trnavy z minulosti.

Vedenie však meno tajilo. Až dodnes.

Na Štadión Antona Malatinského v lete zavíta španielsky veľkoklub z La Ligy. Ide o CF Valencia, kde hráva viacero známych hráčov na čele s Edinsonom Cavanim.

Informoval o tom klubový web Spartaka.

Oslavujú celý rok

Veľkolepé oslavy prebiehajú počas celej sezóny, či už ide o špeciálne akcie, alebo o dokument na internetovej televízii.

Vyvrcholia však naozaj špeciálne a futbalovo. Víťaz národného pohára za posledné dva roky si vo výročnom zápase zahrá proti atraktívnemu súperovi.

„Gratulant z La Ligy príde do Trnavy v sobotu 22. júla, aby si na Štadióne Antona Malatinského od 18. hodiny zmeral sily so Spartakom Trnava,“ informuje klub na svojich fórach.

Valencia je tradičným účastníkom španielskej La Ligy, v uplynulej sezóne však bojovala o záchranu. V najlepších rokoch však konkurovala Realu Madrid či Barcelone.

„V novom tisícročí španielske tituly okrem týchto dvoch svetových gigantov dokázali získať len Atlético Madrid a práve Valencia,“ predstavuje súpera slovenský prvoligista.

Valencia má na konte dovedna šesť majstrovských titulov a osemkrát triumfovala v domácom pohári Copa del Rey, naposledy v roku 2019, keď zdolala Barcelonu.

Valencia bola úspešná aj na európskej scéne, trikrát zdvihla nad hlavu Pohár UEFA, konkrétne v rokoch 1962 a 1963, naposledy zdolala v roku 2004 francúzsky Olympique Marseille.

Dvakrát vyhrala aj európsky Superpohár, v roku 1981 proti Nottinghamu Forrest a v 2004 proti FC Porto. V klubovej vitríne má aj Pohár víťazov pohárov za rok 1980, keď vo finále zdolala londýnsky Arsenal.

Dva razy bola aj vo finále Ligy majstrov, v roku 2000 ju zdolal Real Madrid a o rok neskôr až po penaltách Bayern Mníchov.

V súčasnom kádri je okrem Cavaniho aj gruzínsky reprezentant Giorgi Mamardašvili, odchovanec Ajaxu Amsterdam Justin Kluivert, portugalská nádej André Almeida či bývalý hráč londýnskeho Arsenalu Gabriel Paulista. Kapitánom je člen širšej španielskej reprezentácie José Gaya.

Lístky sú v predaji

Ako Spartak informuje, pred výkopom o 18.00 h bude na fanúšikov čakať bohatý sprievodný program, vrátane moderovanej fanzóny, rôznych súťaží či koncertov trnavských hudobníkov.

Lístky sa do konca mesiaca predávajú za zvýhodnenú cenu v sieti Maxiticket a v klubovom fanshope. Majitelia permanentiek majú rezervované svoje miesta a 10-percentnú zľavu.

Ceny bežných lístkov sú v cenovej kategórii od 15 do 25 eur a biznis vstupenky za 27 či 33 eur v závislosti od sektora. Vstup pre VIP je len na vyžiadanie.

Očakáva sa, že štadión bude vypredaný. O zápase už informuje aj španielsky klub na sociálnej sieti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Spartak Trnava oslávi storočnicu vo veľkom štýle, príde hviezdny gratulant