Slovan si chuligánov ustrážil, hrdina Škrtel zarmútil Weissa

Momentka zo zápasu medzi Slovanom Bratislava a Spartakom Trnava.
Momentka zo zápasu medzi Slovanom Bratislava a Spartakom Trnava. (Autor: TASR)
Pavol Spál, Pavol Spál|26. feb 2022 o 18:57 (aktualizované 26. feb 2022 o 19:56)

V derby nepadol ani jeden gól.

Fortuna liga 2021/2022 - 22. kolo

Slovan Bratislava - Trnava 0:0

ŽK: De Marco, Rabiu - Grič, Škrtel, Koštrna, Savvidis, Olejník.

Rozhodovali: Ziemba - Hancko, Bednár, 7533 divákov.

Slovan: Chovan - Hrnčár, Kašia, Božikov, De Marco - Rabiu, Kankava - Zmrhal (72. Barseghjan), Weiss, Green (72. Čavrič) - Šaponjič

Trnava: Takáč - Koštrna, Škrtel, Tumma, Mikovič - Savvidis - Iván (79. Dyjan Azevedo), Bukata (90.+2 Procházka), Grič, Bamidele (79. Kozak) - Ristovski (89. Olejník)

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze/

BRATISLAVA. V polovici prvého polčasu sa pre hustý modrý dym chvíľu nehralo a hlásateľ upozornil fanúšikov Slovana, aby nepoužívali pyrotechniku.

Podobný moment nastal aj v druhom polčase. Na ihrisko padlo zopár plastových pohárov smerom na trnavského brankára.

Inak sa v hľadisku nič vážne nestalo, Slovan si chuligánov ustrážil. Najslávnejšie slovenské derby, na rozdiel od predošlého, bolo v rámci noriem.

Futbalisti Slovana v rámci 22. kola Fortuna Ligy doma remizovali s Trnavou 0:0.

Viac ako sedemtisíc divákov

Zápas priamo na Tehelnom poli sledovalo 7533 ľudí, fanúšikovia trnavského Spartaka mali pre trest vstup na štadión zakázaný.

Ani jeden z trénerov neobsedel, lomcovali nimi emócie. Jednu vec mali Trnavčan Michal Gašparík a Vladimír Weiss st. podobnú, obaja zaujali topánkami. Akoby súťažili, že kto ich bude mať viacej naleštené.

V prvom polčase mal jedinú veľkú šancu útočník Slovana Ivan Šaponjič, v 20. minúte trafil žrď. Bol to skôr taktický súboj, dominovali defenzívy.

Weiss verzus Škrtel

Chýbal moment prekvapenia. Neaktívnejším hráčom zápasu bol Vladimír Weiss mladší, ktorý sa snažil presadiť individuálne. Neraz skončil na zemi. Hlavne Kyriakos Savvidis mu poriadne pristúpil pätu.

Na ihrisku sa iskrilo, nechýbali tvrdé súboje. Stopér Trnavy Martin Škrtel nešetril svojho bývalého spoluhráča z reprezentácie, platilo to však vzájomne.

Najväčšiu šancu zápasu mal práve Weiss, ktorého hlavička smerovala do opustenej brány. Škrtel však jeho pokus hlavou zneškodnil.

Slovan vyhral základnú časť

Už v desiatej minúte bol potrestaný žltou kartou práve Škrtel, ale nešlo o súboj s Weissom. Pred zápasom dostal tréner Vladimír Weiss pamätnú plaketu, odkoučoval jubilejný trojstý ligový zápas.

Slovan vyhral základnú časť o osem bodov, Trnava skončila druhá s náskokom štyroch bodov pred Ružomberkom, ktorý v sobotu zdolal Pohronie 1:0.

Súťaž sa teraz rozdelí na dve časti. Prvá šestka bude hrať o titul, druhá o záchranu. V hornej časti tabuľky opäť chýba Trenčín, prekvapením je Sereď.

Hlasy po zápase:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana Bratislava: "Myslím si, že pre ľudí to bol výborný zápas. Síce bez gólov, ale s nasadením. Hrali dve najlepšie mužstvá, naša ofenzíva sa dnes nepresadila ako sme chceli, pretože defenzíva súpera bola vynikajúca. Mali sme bližšie ku gólu, ale Trnava výborne bránila.

S výkonom som spokojný. Chceli sme vyhrať, ale prístup, nasadenie a chcenie boli v poriadku. Takto by sme chceli hrať stále. Našu hru brzdil aj ťažký terén. Opakujem, na takýto futbal budú chodiť ľudia. Máme osembodový náskok a verím, že aj kvalitu na to, aby sme to v nadstavbovej skupine zvládli."

Michal Gašparík, tréner Spartaka Trnava: "Nedá mi to, ale musím začať tým, ako sa tu ľudia správali k Martinovi Škrtelovi. Toľko invektív na jeho rodinu, ktoré si vypočul, to je extrém. Išli sme do Bratislavy s cieľom vyhrať, ale Slovan ukázal kvalitu. Proti nám hrá inak ako proti iným mužstvám v lige. My sme sa do šancí dostať nevedeli, aj preto bod berieme."

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan si chuligánov ustrážil, hrdina Škrtel zarmútil Weissa