Slovákov nakopol gól debutanta, odovzdané San Maríno nemalo nárok na nič

Tomáš Rigo oslavuje gól pri debute v drese Slovenska.
Fotogaléria (13)
Tomáš Rigo oslavuje gól pri debute v drese Slovenska. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|5. jún 2024 o 19:48 (aktualizované 5. jún 2024 o 20:30)

Futbalisti San Marína nezaznamenali v zápase proti Slovensku ani strelu.

Prípravný zápas EURO 2024

Slovensko - San Maríno 4:0 (3:0)

Góly: 8. Rigo, 10. Suslov, 36. Haraslín, 58. Strelec

Rozhodovali: Weinberger - Höfler, Hartl (všetci Rak.), ŽK: Contadini, Palazzi (obaja S. Mar.)

Diváci: 452

Slovensko: Rodák - Pekarík (46. Obert), Gyömbér (77. Ďuriš), Škriniar, De Marco - Rigo (68. Hollý), Hrošovský, Bénes - Suslov (60. Tupta), Strelec (59. Polievka), Haraslín (46. Sauer)

San Maríno: Colombo - Fabbri (25. D´Addario), Cevoli, Rossi, Tosi (85. Vitaioli) - A. Golinucci (62. Battistini), E. Golinucci (62. Mularoni) - Berardi (62. Pancotti), Contadini - Sensoli - Nanni (85. Palazzi)

BRATISLAVA. Slovenskí futbalisti zvíťazili v stredajšom prípravnom zápase nad San Marínom 4:0.

Na štadióne v rakúskom Wiener Neustadte rozhodli o svojom triumfe nad outsiderom troma gólmi v prvom polčase.

Na štadióne v rakúskom Wiener Neustadte rozhodli o svojom triumfe nad outsiderom troma gólmi v prvom polčase.

Strelecký účet si pri svojom debute za národný tím otvoril stredopoliar Tomáš Rigo. Reprezentanti uzavrú prípravu na európsky šampionát v nedeľu v Trnave proti Walesu.

Slováci zdolali futbalového "trpaslíka" vo všetkých piatich vzájomných dueloch a vylepšili si priaznivé skóre na 26:1.

Naposledy sa s posledným tímom rebríčka FIFA stretli 6. júna 2009 v zápase úspešnej kvalifikácie MS 2010, keď súpera v Bratislave deklasovali 7:0.

Ako jediný si spomedzi súčasných hráčov výberu Francesca Calzonu zahral pred 15 rokmi pravý obranca Peter Pekarík.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - San Maríno (príprava na EURO 2024)

Priebeh zápasu

I.polčas:

Slováci vstúpili do zápasu niekoľkými nepresnosťami. Postupne sa však dostavil očakávaný scenár, favorit sa usadil na polovici súpera a hľadal medzery v defenzíve outsidera.

Otvárací gól do siete San Marína prišiel vo ôsmej minúte, keď sa po priamom kope dostal k dorážke Rigo a vo svojom prvom stretnutí za národný tím si otvoril strelecký účet.

Už o necelé dve minúty Slováci viedli 2:0, keď loptu za obranu dostal Suslov a strelou k žrdi prekonal Colomba.

Blízko k tretiemu presnému zásahu bol v 17. minúte Haraslín, ktorý namieril z priameho kopu do žrde.

Krídelník Sparty Praha sa presadil až v 36. minúte, keď sa k nemu po kombinácii odrazila lopta v šestnástke a prudkou strelou nedal šancu Colombovi - 3:0.

II.polčas:

Pred začiatkom druhého dejstva urobil Calzona prvé zmeny. Ihrisko opustil Pekarík, na jeho miesto sa zo stredu obrany presunul Gyömbér a na post stopéra sa zasunul striedajúci Obert.

Do druhého polčasu nezasiahol ani autor tretieho gólu Haraslín, ktorého nahradil Sauer.

Štvrtýkrát rozvlnil sieť Sanmarínčanov v 58. minúte Strelec po spätnej prihrávke de Marca.

Počas celého stretnutia nemusel ani raz zasahovať slovenský brankár Rodák. Po zvyšok druhej časti hry neinkasoval už ani Colombo.

Hlasy po zápase

Francesco Calzona, tréner SR: "V týchto zápasoch ma nezaujíma výsledok ale výkon, či sme sa zlepšili vo veciach, ktoré sme si natrénovali. Som spokojný s tým, že sme si dokázali vytvoriť dostatok príležitostí. Menej s defenzívnou prácou mužstva. Musíme byť kompaktnejší a získavať viac lôpt. Páčil sa mi výkon Strelca a Rigo tak isto odohral dobrý zápas."

Tomáš Rigo, strelec prvého gólu SR: "Hodnotím to veľmi pozitívne, bol to môj prvý zápas a hneď sa mi podarilo skórovať. Ale nie len gól, aj celkovo s výkonom som spokojný."

Lukáš Haraslín, strelec tretieho gólu SR: "Bol to prvý zápas pred ME, teraz náš čaká Wales, ktorý nás preverí. Chceli sme si vyskúšať veci, ktoré sme trénovali. Zo začiatku to trochu škrípalo, ale potom sme sa chytili šance, mali sme dobré fragmenty, vytvorili sme si dobré šance a dali sme pekné góly."

David Strelec, autor štvrtého gólu: "Bolo to náročné, keďže súper stál v piatich vzadu a zhusťoval stred. Mali sme málo priestoru, ja som sa snažil spadať do línie a pomôcť chalanom v kombinácii. Som šťastný, že sa mi napokon podarilo dať aj gól."

Tomáš Suslov, strelec druhého gólu SR: "Niečo sme určite splnili, ale robili sme veľa chýb. Chceli sme niečo vytvoriť a občas sa to stáva. Vyhrali sme a hlavné je, že sme zdraví a pokračujeme v príprave. Nebol to jednoduchý zápas, každý sa dnes vie postaviť. Dali sme aspoň štyri góly a môžeme byť spokojní."

Dominik Hollý, debutant v národnom tíme SR: "Sme radi za to, že sme zvíťazili. Mali sme výborný vstup. Ja som si užil každú minútu na ihrisku s takými skvelými hráčmi. Dal som zo seba maximum, uvidíme, či som trénera presvedčil. Som rád, že mi dal tréner šancu."



Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Slovákov nakopol gól debutanta, odovzdané San Maríno nemalo nárok na nič